Šta nas čeka na draftu? Ko će biti prvi i ko će prvi do Dončića?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.06.2018.
22:25
Izvor: Sportske.net

Večeras je na programu NBA draft, ovako stoje stvari par sati pred početak biranja.

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Nakon još jednog uspešno okončanog dana na Mundijalu, o kojem sve informacije možete pronaći OVDE, okrećemo se košarci i najjačoj svetskoj ligi.

Večeras će čitava košarkaša javnost biti okrenuta ka NBA draftu, kada će neke mlade nade dobiti priliku da se nadmeću sa najboljim košarkašima na planeti.

Evropa će na prstima pratiti draft ponajviše zbog slovenačke zvezde Luke Dončića, koji je pokorio "Stari kontinet" u sezoni za nama.

Ovaj 19-godišnji košarkaš je sa madridskim Realom osvojio Evroligu i ACB ligu, u oba takmičenja je proglašen i najkorisnijim igračem.

Veruje se da će biti među prvih pet pikova, a kako prenos ugledni američki novinar Adrijan Vojnarovski, ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi, Dončić će prve korake u NBA ligi ostvariti u dresu Atlanta Hoksa.

Kako stoje stvari, prvi pik će biti centar sa Univerziteta Arizona DeAndre Ejton, njega će birati Finiks Sansi, koje će u narednoj sezoni predvoditi Igor Kokoškov.

Sa druge pozicije će Vlade Divac u Kingse dovesti Marvina Beglija Juniora, krilnog centra sa Djuka.

Kao što rekosmo, Hoksi će sa trećeg mesta najverovatnije birati Luku Dončića iz madridskog Reala.

U Memfis će sa četvrtog mesta centar sa Mičigen Stejta Džeren Džekson Junior, dok će Dalas sa pete pozicije najverovatnije birati još jednog centra, Mohameda Bambu sa Univerzitat Teksas.

Šesti pik će prema saznanjima Vojnarovskog biti plejmejker Trej Jang, sa Univerziteta Oklahoma.


Ipak, sačekajmo i sam draft, koji počinje sat vremena posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, stvari bi mogle da se promene ukoliko pojedine ekipe reše da trejdovima dođu do što viših pozicija na draftu.

Klipersi su takođe pokazali interesovanje za Dončića, spremni su da ponude svoje pikove prve runde i Tobajasa Herisa, videćemo da li će takav trejd zadovoljiti Hokse, koji su očigledno rešeni da sa trećeg mesta na draftu dođu do polivalentnog Luke Dončića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke