Šta mislite, ko je taj ''mali'' koga je Džikić posebno pohvalio?

Autor: Beta Beta
nedelja 05.02.2017.
21:38
Izvor: Beta

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan pobedom nad Crvenom zvezdom i igrom svojih košarkaša u derbiju, ali je istakao da to ne mora ništa da znači ako tim napravi neki propust u poslednjih pet kola.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je danas pobedio sa 86:81 u 21. kolu Jadranske lige i tako naneo zvezdi prvi poraz u ovom takmičenju u sezoni.

"Mislim da smo svi imali priliku da vidimo jednu pravu takmičarsku utakmicu. Obe ekipe daju vrlo blizu od onoga što mogu da daju u ovom momentu. Ne pričam o kvalitetu igre, već o želji da se pobedi.

Jeste velika pobeda u smislu da je derbi je važan, ali ima još pet kola do kraja, i da bismo uradili nešto što pričamo u svlačionici, ne smemo da pravimo gluposti u poslednjih pet kola. Zvezda je stvarno dobar tim, stvarno dobar tim, od jedan od pet pa nazad i dobro igraju",
rekao je Džikić.

"Nijedan igrač koji je stao na teren nije imao manje od 100 odsto želje da pobedi u obe ekipe. Videlo se od početka da je nama i njima stalo, prosto stalo. To je tako. I povredjeni i neoporavljeni i naši i njihovi. Izašli su na parket svi koji su mogli da stoje", rekao je Džikić.

Trener nije hteo da pridaje veći značaj činjenici da je Partizan prva ekipa koja je ove sezone pobedila Zvezdu u Jadranskoj ligi.

"Prekinuli smo im niz, ništa posebno. Okej, dobili smo Zvezdu, ali ako napravimo nešto kako treba u poslednjih pet kola, ovo ne bi ništa značilo", rekao je Džikić.

Partizan je mnogo puta ove sezone pobedjivao u neizvesnim završnicama, ali je trener Partizana ocenio da to nije moralo da bude presudno.

"Možda nam je to iskustvo pomoglo, ali slične završnice imala je i Zvezda i rešavala je u svoju korist, ali na evroligaškom nivou. Da li smo mogli da igramo pametnije, jesmo. Da li su mogli oni, jesu, ali želja, adrenalin, atmosfera, sve se to pomeša. Ne možeš u ovom trenutku da igraš loše i da pobediš Zvezdu", rekao je Džikić.

Vanja Marinković je večeras igrao posle mesec dana pauze zbog povrede i dao je dobar doprinos trijumfu.


"Pravo da vam kažem, ja retko koristim imena svojih igrača i kada su u redu i kada nisu u redu. To je moje pravo, to je nešto što ja radim, ali je stvarno mali bio u redu večeras. Imao je neke propuste večeras u defanzivi, ali je igrao dobro. Nedostajao nam je na treningu i imamo nekoliko mladjih igrača koji daju to našem timu i kada ih nema, kvalitet treninga ne ide dobro. Kada da samo svi zdravi, ima nas 16. Luković je igrao sa rupturom bicepsa na svoju odgovornost. Frenk (Robinson) se oporavlja", rekao je Džikić.

Ključ pobede bio je Vilijam Hečer, koji je u finišu meča pogodio trojku i tako svom timu doneo nedostižnu prednost.

"Srećan sam zbog tima, zbog momaka. Najvažnije je da smo verovali da možemo da pobedimo i borili smo se 40 minuta. Oni su stvarno dobar tim. Nismo naivni, znali smo s kim igramo. Igramo da pobedimo s kim god da se sastajemo. Ovo je bila velika pobeda za nas iz jako mnogo razloga", rekao je Hečer.

Američki internacionalac pogodio je odlučujući šut i ako u poslednje vreme nije u dobroj formi. Na molbu novinara da opiše taj šut, Hečer se nasmejao.

"Vidite, vaš posao je da pišete šta god želite posle utakmice, ali svi ovde znaju kako sam igrao u poslednjih mesec dana. Znao sam po izlasku iz bloka da ću šutnuti, jer verujem u sebe više nego što drugi veruju u mene", rekao je Hečer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 06.02.2017
09:54

Svaka cast Dzikicu, motivise svoje igrace na 100% svaki mec a nikad nista lose od njega za Zvezdu.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Monday, 06.02.2017
09:51

Ok,Marinkovic je imao neke dobre suteve i svi ostali su bili odlicni,ali sam iznenadjen kako je Andric igrao odbranu..Kao da to nije on..

avatar
El Buitre
Monday, 06.02.2017
00:49

Kada da samo svi zdravi, ima nas 16... a neko ima 40 igrača pod ugovorom i pet Amerikanaca.

avatar
zg partizan igokea
Monday, 06.02.2017
00:27

Mislim da je mislio na sudiju. Crvena Zvezda u 20 utakmica u EL nije dobila nijednu tehnicku, a sada sudija samo deli tehnicke, kako bi i grobari pobedili sampione.

avatar
gagom
Monday, 06.02.2017
11:50

Исплачи се,можда ти буде лакше.

avatar
Sunday, 05.02.2017
22:58

Mislim da je Petar Rakićević pa i večeras je bio fenomenalan ahahahaha.

avatar
Dača
Sunday, 05.02.2017
23:11

MVP, šta drugo reći.

avatar
paok
Monday, 06.02.2017
01:18

Ubi se decko koliku minutazu ima.