Šta Meginih 50+ skokova u duelu sa Zvezdom govore o pristupu igrača?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.05.2018.
11:25
Izvor: Sportske.net

Sada je valjda jasno zašto je Dušan Alimpijević apostrofirao odnos broja skokova posle poraza od Mega Bemaxa.

Mega Bemax/Ivica Veselinov
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju su savladali Crvenu zvezdu mt:s (76:74) u okviru 7. kola Super lige, a dan kasnije trener aktuelnog šampiona Srbije odlučio je da se povuče.

Dušan Alimpijević je posle poraza od Mega Bemaxa apostrofirao odnos broja skokova (54:33), a junak utakmice objasnio je šta taj statistički parametar zapravo znači.

"Skok jeste jedan od segmenata igre gde se najviše vidi želja za pobedom. Ali opet, nisam ja bio jedini koji je uvek bio pod košem i u čijim rukama je lopta završavala. Imali smo 54 skoka u celoj utakmici, od toga 22 u napadu", rekao je Stefan Fundić.

Junak Megine pobede upisao je 19 poena i ostvario 18 skokova.

"Svima nam se igralo, bili smo odlični sa dosta energije. U svaki duel ulazimo maksimalno motivisani, a adrenalin se povećava, naravno, kada igramo protiv ekipe kao što je Zvezda. Takve utakmice mogu da nam donesu samo dobro i zbog toga nikada nemam tremu i uvek jedva čekam da istrčim na parket", dodao je Fundić.

Nakon sedam kola ekipa Mega Bemaxa zauzima treće mesto u Grupi A sa skorom 4-3, a ispred tima Dejana Milojevića nalaze se Crvena zvezda mt:s (5-2) i Borac (6-1).

U sledećem kolu Mega gostuje zemunskoj Mladosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 08.05.2018
11:39

Ko ih je trenirao,dobro su dosli na utakmicu uopste,licno ne bih.