Šta kaže prvi čovek ABA lige o novoj Evroligi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.11.2015.
17:21
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Predsednik ABA lige Dragan Bokan tvrdi da još uvek nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju od Evrolige u vezi reorganizacije elitnog evropskog takmičenja.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Posle jučerašnjeg istorijskog sastanka u Barseloni, klubovi sa ovih prostora imaju dosta razloga za strepnju, jer je neizvesno na koji način bi ubuduće mogli da se domognu učešća u Evroligi.

Ono što je sigurno, jeste da bi to mogli da učine kroz kvalifikacije, ili u slučaju osvajanja Evrokupa, ali nepoznato je da li će šampion ABA lige imati direktan prolaz u evropsku elitu, i pored današnjih ohrabrujućih nagoveštaja.

Međutim, predsednik ABA lige Dragan Bokan tvrdi da još ništa zvanično nije dobio iako kaže da je ''u stalnom kontaktu'' sa ljudima iz Evrolige.

''Upoznat sam sa informacijom da je dogovorena transformacija Evrolige, a sve je to proizvod ’rata’ te institucije sa FIBA. Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima iz Evrolige i nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju.

Veoma brzo ćemo imati sastanak u Barseloni, posle čega će biti jasnija situacija. Mislim da ABA liga zaslužuju mesto u tom takmičenju'',
istakao je Bokan, a prenose podgoričke ''Vijesti''.

Ipak,  Bokan smatra da novi sistem takmičenja u Evroligi nema perspektivu.

''Mislim da zatvoreni sistem, kao što je zamišljeno, neće imati budućnost. Trebalo bi da se napravi kao i u fudbalu u Ligi šampiona da i manji klubovi mogu da igraju elitno takmičenje. Pa, sport postoji da bi se takmičilo'', ističe Bokan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 11.11.2015
20:10

Svih 11 timova koji su dobili A licencu po novom sistemu, su konstantno nastupali na final four-u Evrolige (naravno, ne svih 11 na istom final four-u već po godinama) od 1998. godine. Ako izumemo neke italijanske klubove koji, jednostavno, više ni ne postoje, samo je jedan klub pored pomenutih 11 uspeo da se plasira na final four Evrolige. I to dva puta. Ponosan sam što sam navijač tog kluba.

avatar
Wednesday, 11.11.2015
20:07

sport postoji da bi se tekmicilo ??? gde to ??? dok je bilo tako Partizan je osvojio Evro Ligu , igrao nekoliko puta Final Four , mnogo puta TOP 8 i bezbroj puta TOP 16 ... sad pogledajte ko igra , sta se radi i bice svakome jasno ... te fraze da sport postoji da bi se takmicilo je nazalost postala otrcana fraza