Šta je Zvezdi bilo ''neobično'' od Partizana do Baskonije?

Autor: Darko Mitrović
petak 28.02.2020.
08:26
Izvor: Sportske.net

Očekivalo se da se to na neki način iskoristi, ali...

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sinoć nisu uspeli da povrate svoje šanse za plasman u Top 8 Evrolige, pošto su doživeli treći uzastopni, a ukupno 16. poraz ove sezone. U 26. kolu bolja od srpskog šampiona bila je ekipa Baskonije, koja je u Vitoriji slavila sa 71:56.

Zvezda tako nije uspela da u pobedničkoj atmosferi dočeka predstojeći duel sa Cedevita Olimpijom, jedan od ključnih za plasman u plej-of ABA lige.

Navijači su zbog toga razočarani, a svoje utiske posle meča izneo je pomoćni trener crveno-belih Andrija Gavrilović, koji je sinoć vodio ekipu umesto šefa struke Dragana Šakote.

Između ostalog, on je istakao da je Zvezdi bilo ''neobično'', što je imala dužu pauzu posle završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, gde je u finalu poražena od Partizana.

Do tada su crveno-beli imali ''pakleni'' ritam utakmica, pa je u to vreme bilo i opravdanja kako nema dovoljno vremena za treninge i oporavak od utakmica i putovanja. Ali, izgleda da ni duža pauza ne odgovara.

''Pre svega, želim da čestitam Baskoniji na dobroj igri i zasluženoj pobedi. Mislim da su ove poslednje dve nedelje bile neobične, jer je došlo do pauze, pa smo morali da radimo malo više, kao uostalom i Baskonija.

Pripremali smo se za ono na šta smo želeli da se fokusiramo, a to je bila njihova fizički jaka odbrana, brze kontre posle odbrane, unutrašnja igra sa visokim, jakim igračima...

Na kraju smo to uradili samo delimično, ne u potpunosti, a 56 postignutih poena govore da nismo našli način da kaznimo njihova preuzimanja u odbrani i kako da na drugoj strani imamo veći procenat šuta. Istovremeno smo njima dozvolili veoma dobar procenat šuta za dva poena od 60 posto i mislim da je to odlučilo'', izjavio je Gavrilović posle meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Friday, 28.02.2020
11:30

Bolje da si cutao. Najpre smo bili premoreni, pa sad kad smo dobili pauzu, ne valja.

avatar
Marko HM
Friday, 28.02.2020
09:39

Nisam od onih koji stalno kude ovaj tim, ali ovo je zaista jedna "neobično" glupa izjava za jednu očajnu utakmicu.