Šta je to što će Trinkijeri doneti Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.10.2018.
09:55
Izvor: Sportske.net

I izbog čega je baš on bio prva želja čelnika Partizan posle ostavke Nenada Čanka?

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Čekamo još zvaničnu potvrdu iz kluba, ali već sada je izvesno da će Andrea Trinkijeri u nastavku sezone predvoditi sa klupe ekipu Partizana.

Prema nezvaničnim informacijama, on bi sa crno-belima trebalo da potpiše najverovatnije trogodišnji ugovor, što je još jedan pokazatelj poverenja koje u Partizanu imaju kada je u pitanju harizmatični i trofejni stručnjak.

On u Partizan dolazi u veoma teškom trenutku. Ekipa je nanizala pet uzastopnih poraza, pitanje je kako će proći i večeras na teškom gostovanju Turk Telekom u Ankari (18 časova) gde je domaćin blagi favorit, ali Trinkijeri je tokom karijere već pokazao da se ne plaši izazova i da ume da napravi rezultat sa mladim igračima, kojih će imati pregršt u Partizanu.

O svojim iskustvima tokom trenerskog uspona, Trinkijeri je pre tri godine pisao u Evroliginom blogu, gde je između ostalog otkrio zanimljiv primer kako je igrače Bamberga, sa kojim je osvojio tri titule prvaka Nemačke, pripremao za njihove prve nastupe u Evroligi, s obzirom da većina igrača iz njegovog tadašnjeg tima nije imala tog iskustva.

Trinkijeri je došao na ideju da napravi svojevrsni ''prijemni ispit'' za Evroligu. Pozvao je sve igrače u jednu prostoriju koja je ličila na učionicu, a onda je započeo test. Pred igračima je bilo dvadesetak pitanja o Evroligi - da li znaju ko su Spanulis ili Jasikevičijus, koji je Bodirogin najbolji potez, koji je njihov stil igre...

''Bio je to zabavan način da mlade, ali uspeha gladne igrače približim Evroligi'', rekao je tada Trinkijeri.

Takođe, imao je i ''produženu ruku'' na terenu, iskusnog Nikosa Zisisa, koji je imao zaduženje da mlađim saigračima otkriva svoja evroligaška iskustva, pa već možemo da pretpostavimo kakva će zaduženja imati kapiten Partizana Novica Veličković sa svojim mlađim saigračima.

''Rekao sam tada Zisisu: ''Molim te, objasni svojim saigračima koji ne znaju šta je Evroliga, šta je to drugačije''.

Nikos im je rekao: ''Sve je brže, sve je fizički jače, ako imate nekoliko loših poteza zaredom, u domaćoj ligi gbićete sa 5:0, u Evroligi će već biti 12:2 za protivnika i više nećete moći da se vratite''.

Trinkijeri je potom naglasio da insistira na visokom nivou koncentracije, da od svojih igrača očekuje visok nivo znanja o košarci, brzinu koju moraju da primene na terenu, dobro čitanje igre, reagovanje u najkraćem mogućem roku.

''U najkraćem, kažem im: kada igrate Evroligu, igrajte svaki posed kao da vam je poslednji u karijeri. Igrajte sa pažnjom, fokusom, mentalnom izdržljivošću. Na taj način izazivate osećaj hitnosti, ali i osećaj odgovornosti kod svojih saigrača''.

Bamberg je tada bio novajlija u Evroligi, ali Trinkijeri je svojim igračima poručio da moraju da nađu nešto zajedničko u sebi što će im pomoći da se izbore sa nevoljama koje su neminovne, ali, kako kaže, ''život na kraju i jeste prolazak kroz nevolje i pronalaženje rešenja''.

Utisak je da ga mnogo toga sličnog očekuje i u Partizanu, sa uglavnom neiskusnom ekipom koja ove sezone ima za cilj da napravi iskorak u Evrokupu, ali i da dođe do titule u ABA ligi, samim tim i do plasmana u Evroligu prvi put posle pet sušnih godina.

Ne sumnjamo da će Trinkijeri imati ogroman motiv da to i ostvari i da će svoju energiju preneti na mladi tim crno-belih. Pogotovo sada kada je Partizan prilično uzdrman.

Biće zanimljivo, navijači Partizana jedva čekaju vikend i utakmicu protiv Mege kada će Trinkijeri debitovati...

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DropkickMurphys
Wednesday, 31.10.2018
16:14

Ne znam sta ce doneti,ali znam sta ce odneti,brdo para,za koje ovi stalno kukaju kako ih nemaju,kad ono,gle cuda...

avatar
noname
Wednesday, 31.10.2018
15:37

probati dovesti Muslija koji je slobodan i iskusnog pleja, Pejdz je dete jos

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Thursday, 01.11.2018
01:06

I to je bas bio u Bambergu:-D

avatar
Vilmos Koppi
Wednesday, 31.10.2018
13:55

Imao je i sa uniksom

avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 31.10.2018
13:21

Ne znam sta ce on doneti partizan,ali znam sta je partuzan doneo njemu-milionce najmanje.
A odakle? Od prodaje igraca? Od zarade iz ezrolige ove godine,prosle,one tamo...ili ostoja zavukao ruku u dzep pa nasao sitno?
Samo zelim da shvatite da vas Glavni preCednik cuva sve ove godine od gasenja i sto rece bivsi vam predsednik kluba,volite ga ljudi,on je nas spasilac.
A penzosi sto izgubise povecanje to sad nema veze.

avatar
barbaroga
Wednesday, 31.10.2018
13:06

Ne bih znao sta ce doneti ali ce u svakom slucaju odneti jedno po' miliona evritja ...

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Thursday, 01.11.2018
01:07

Koliko ste vi takvih trenera imali, a rezultata nije bilo nigde? Neverovatni ste.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Wednesday, 31.10.2018
11:34

Nadam se da ce: 1) da otpusti Pejdza i Dzoka i dovede krstenog pleja i 5-icu, 2) da ne dozvoli da nas kradu sudije, 3) da ume da presece lose faze trazenjem tajm-auta koji bi bio efektan i koji bi doneo i promene u igri, a ako bas budemo srecni, bice i 4) da javno progovori o anomalijama ovde.

avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 31.10.2018
13:22

A kradu vas i u kosarci? A vi sto ste ukrali pare od penzosa da kupite trankinjanjijerija? Sram vas bilo

avatar
MilanAntunovic
Wednesday, 31.10.2018
16:24

Slazem se....treba i zamenuti Bandja Sia,dovesti dobru 4 kao sto je bio Roberts...videti za Bircevica.