Šta je šokiralo Filipa Čovića?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.04.2018.
10:50
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

I može li Zvezda sa njim do titule prvaka Srbije?

Beta/ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović
Beta/ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Posle neuspeha u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, Crvena zvezda je napravila nekoliko promena u svojoj ekipi. Klub su napustili Dilan Enis i Milko Bjelica, novi igrači španske Saragose, a njihova mesta zauzeo je tandem FMP-a Filip Čović i Aleksa Radanov.

Naravno, najveću pažnju u ovim promenama izazvao je povratak Filipa Čovića u redove Crvene zvezde, s obzirom da je njegov otac na čelu kluba.

''Ma gledali su me i gledaće me kroz oca, i to će biti do kraja života, dok god budem igrao košarku ili se bavio bilo kojim poslom u Srbiji. To će biti tako i na to sam navikao. Uvek sebi kažem.

I Novaka Đokovića ljudi u Srbiji nipodaštavaju, gledaju na ovaj ili onaj način. Ako jednu veličinu poput njega mogu da omalovažavaju, šta onda ja da pričam'',
izjavio je Čović u intervjuu za ''Kurir''.

Filip Čović je odmah otklonio dileme na čiji je poziv stigao u Zvezdu.

''Zvezdin trenerski tim me je pitao da li želim da pređem. Misle da im na toj poziciji treba pomoć. Duleta poznajem dugo. Isto i neke saigrače. Sa Brankom Lazićem sam igrao zajedno od svoje 12. godine'',
objašnjava Čović.

Ipak, on priznaje da je i za njega samog poziv iz Zvezde bio veliko iznenađenje, čak i jedna vrsta šoka.

''Iskreno, čast mi je da opet budem u Crvenoj zvezdi. Sve je išlo brzo, bukvalno se sve završilo u jednom danu. Bio je to šok za mene'',
izjavio je Čović.

Sa njim u ekipi, Crvena zvezda će pokušati da se domogne poslednjeg preostalog trofeja u ovoj sezoni, s obzirom da je Kup Koraća osvojio Partizan, a ABA ligu ekipa Budućnosti.

''Pritiska će biti ne samo za mene već i za svakog u timu zbog gubitka Evrolige, jer to niko nije očekivao. Titula u Srbiji to ne može da spase, ali svakako da može ublažiti mnoge stvari'', kaže Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Thursday, 19.04.2018
14:39

Ma Čovića zvati da igra prvog pleja u reprezentaciji,...

avatar
MOE28
Wednesday, 18.04.2018
17:12

Kaze bukvalno se sve zavrsilo u jednom danu.. Pa ako preko noci jedan klub moze da vrati dug od 15 milki zasto bi prelazak iz B tima u A tim bio problem?nnNije u skladu sa uslovima korišćenjannNa vasem portalu sam bukvalno od otvaranja istog, komentarisem, citam i ostalo.. bukvalno u svakom trenutku kada uzmem mobilni ja otvorim vasu aplikaciju.. Zamolio bih vas samo da mi napisete kako god mozete iz kog razloga obaj komentar nije u skladu sa uslovima? Da li sam ja to nekoga uvredio? Da li ima psovki? Zasto bih ja onda opet komentarisao bilo sta ako ovakav komentar ne odobravate?

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 19.04.2018
14:38

to ti je politika urednika ovde, ako neko navija za klub protiv koga komentarises, ne objavljuje se komentar. Posebno ako pojavis neka imena u losem kontekstu, tek tada nije u skladu sa uslovima, ali nema veze :)

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 18.04.2018
16:19

ma opusteno samo ti igraj kao do sad i svima ces zapusiti usta

avatar
JC\'90
Wednesday, 18.04.2018
11:15

Odlican igrac za Zvezdu, ma koliko ga osporavali. Ima mozak i dobro sutira.