Šta je sinoć naljutilo Trinkijerija?

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.10.2019.
09:48
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Srećom po crno-bele, ta ljutnja nije dugo trajala.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Partizana nastavljaju sa pobedama.

Posle stopostotnog učinka na pripremama, a onda i osvojenog Superkupa ABA lige, crno-beli su sinoć savladali i italijanskog šampiona Veneciju u gostima sa 66:63, u meču prvog kola Evrokupa.

Partizan je tokom čitavog meča imao vođstvo, koje je u pojedinim momentima bilo i dvocifreno, ali su se u nekoliko navrata događali padovi u igri zahvaljujući kojima je protivnik hvatao priključak i uveo meč u neizvesnu završnicu.

Posle meča, trener Partizana Andrea Trinkijeri je priznao da ga je posebno naljutila loša završnica druge četvrtine, kada je njegov tim dozvolio protivniku da od 'minus 12' ekspresno priđe na samo četiri poena razlike.

Ipak, na kraju se sve dobro završilo po crno-bele, koji su najavili velike mogućnosti i u ovom evropskom takmičenju.

"Prva utakmica za oba tima. Ni jedna ekipa nije uspela da postigne više od 20 poena u četvrtini, teška utakmice, bilo je izgubljenih lopti, slobodnih bacanja, skokova i drugih stvari. Iskreno verujem da smo zaslužili pobedu, jer smo kontrolisali meč 40 minuta.

Sigurno je da smo trebali da na bolji način završimo drugu četvrtinu, zbog čega sam bio ljut, jer kada napravite sebi dobru priliku, ne treba da je tek tako propustite. Bili smo slabašni, nedovoljno fokusirani i dozvolili smo im da se lako vrate, zbog čega smo morali da se borimo čitavo drugo poluvreme.

Bila bi potpuno drugačija utakmica, da smo zadržali 10-12 poena prednosti, ali za prvu utakmicu u gostima, protiv teškog protivnika, ovo je dobra pobeda. Pobeda u gostima je uvek dobra pobeda", istakao je Trinkijeri, a prenosi klupski sajt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke