Šta će biti sa ovom sezonom i hoće li biti proglašen šampion? Nova razmišljanja iz Partizana...

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.04.2020.
16:24
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Neizvesnost i dalje traje, klubovi imaju različite stavove.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©

Povezane vesti

Svoja razmišljanja na ovu temu izneo je i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, a kada je u pitanju Partizan, najnoviji komentar stiže od strane profesora Vladimira Koprivice, kondicionog trenera crno-belih.

U celoj situaciji, on smatra da će najlakše moći da se reši pitanje klubova iz donjeg dela tabele ABA lige, koji su bili kandidati za ispadanje.

''Jednostavno se može doneti odluka da se ABA liga proširi, pa da naredne sezone ispadne veći broj ekipa. To je bezbolno i možda pravedno, jer treba da uđu u ABA ligu oni koji su zaslužili, a da ne ispadne niko, jer to nije rešeno na terenu'', istakao je Koprivica u razgovoru za ''Tanjug''.

Ali, kako proglasiti šampiona ako u dogledno vreme ne bude moglo da se igra? To je već mnogo teže pitanje...

''Moguće je više rešenja, ali dva su osnovna. Ili će se sezona poništiti ili će priznati Partizanu da je bio najbolji u regularniom delu.

Sa tim se verovatno neće složiti klubovi koji su imali šansu da zauzmu to mesto posle plej-ofa. Sve je neizvesno. Ja sam u Partizanu i da ga proglase šampionom, to nije isti osećaj kao kada to na terenu zaslužite.

Ostaje nedorečenost i ne može se tome radovati neko ko iskreno voli sport i živi u njemu.

Sa druge strane, problem je i da sve to što smo radili bude poništeno. Šta smo radili - ništa, zašto smo bili najbolji...Ili ovi drugi klubovi, koji su postigli neki uspeh, rezultat... Zašto da se sve to odjednom negira... Ni to nije lako.

Bilo koje rešenje niti je pravedno niti jednostavno. U ovom trenutku ljudski životi su najvažniji. Vratiće se sport, biće još, sezona i ovo će se jednom juče zvati'', naglasio je Koprivica i dodao da je u celoj situaciji najteže treneru Partizana Andrei Trinkijeriju, čija je porodica u Italiji koja je u Evropi najteže pogođena koronavirusom.
-
Bonus

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Simkelaaa
Thursday, 16.04.2020
09:51

Svaki tekst do sada je bio povrsno analiziran i ni malo dublje tumacen sto se tice ove teme.Osim za klubove kao sto su Cska,Real,Fener i Barselona,ponistavanje sezone za sve ostale timove u Evroligi i Evrokupu bi znacio apsolutni finansijski i marketinski kolaps iz kojeg bi se tesko izvukli.Pa skoro svuda po Evropi se proglasavaju sampioni na osnovu trenutnog poretka na tabeli,i mislite da je to tek tako eto,cisto da bi se neko nazvao sampionom ? Najvise bih voleo,a i najispravnije bi bilo da se na terenu resi sve,ako je ikako moguce,kako u Evrokupu,tako i u Aba Ligi.Ukoliko to nikako i ni na koji nacin nije izvodljivo,sve osim dodele titule Partizanu u Aba ligi bi bila sramotna odluka.Sto se Evrolige tice,Partizan ju je apsolutno zasluzio ove sezone iz mnogo razloga,i tu ide tacka,jer ocekivati od Bertomeua bilo sta "na lepe oci" je i previse apsurdno.

avatar
Jug i samo Jug
Wednesday, 15.04.2020
19:00

Nema tu mnogo da se pametuje. Mi u EL. sto smo i zasluzili u potpunosti, a ovima iz zeleznika uruciti kartu za EK. i svi zadovoljni.

avatar
Wednesday, 15.04.2020
18:30

Bravo, profesore!

avatar
elixx.me
Wednesday, 15.04.2020
16:47

Tesko je ponistiti kada je odigrano vise od 75 % , a onda su problem i ugovori igraca . A i ako se ponisti onda bi verovatno igraci morali da vrate pare , sto je veoma tesko.

avatar
Wednesday, 15.04.2020
18:30

Zasto bi morali da vrate? :-) To bi bilo nemoguce.

avatar
Man united
Thursday, 16.04.2020
10:05

Зашто би играчи враћали паре? Они имају уговоре који важе без обзира колико су утакмица одиграли.