Šta će biti sa FMP-om, Partizanov novi potez?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.07.2020.
11:14
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Da li je ovo jedino, i najpravednije rešenje?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nedavna onlajn sednica Skupštine ABA lige protekla je, između ostalog, i u znaku zahteva Partizana da se FMP isključi iz ABA lige zbog sukoba interesa, uz odbijanje da se akcije ABA lige koje su bile u vlasništvu Metalca prenesu na FMP.

Posle te sednice ostalo je da Partizan na Upravnom odboru još jednom razmotri ovu temu i uputi ABA ligi svoj konačan stav po tom pitanju.

Kako je preneo portal ''Nova.rs'', crno-beli su to i učinili i prema njihovim saznanjima Partizan će ostati pri ranije izrečenom stavu dok nezavisna međunarodna komisija ne da sud da li ima sukoba interesa u slučaju kluba iz Železnika i Crvene zvezde.

Ipak, postoji i jedna promena. Isti izvor navodi i je Partizan spreman da pristane da FMP ostane u ABA ligi, dok se ne donese konačna odluka nezavisnog međunarodnog tela (da li je to FIBA ili Sportski arbitražni sud u Lozani), da li postoji ili ne sukob interesa u navedenom slučaju. Posle toga bi ABA liga na osnovu te odluke nezavisnog tela donela konačnu odluku.

Još jedan bitan detalj je i da ABA ligu uskoro očekuje i sudsko poravnanje sa Crvenom zvezdom, a koje je nemoguće obaviti bez saglasnosti svih akcionara...
-
Baner 2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
England
Tuesday, 28.07.2020
15:50

KK Crvena Zvezda vec godinama ulazi u sezonu sa dve unapred upisane pobede, i sta sad tu nije jasno, to i vrapci na grani znaju.

avatar
nemam pojma
Tuesday, 28.07.2020
15:37

Svi znamo o čemu se radi, svi znamo da se radi o razvoj nom klubu iste porodice. Stvarno je sramotno da navijači oba kluba istog gazde žele neregularnost. Kad bi Partizan radio tako nešto, ja bih bio izrazito protiv to pisao.

avatar
Luka Laban db
Tuesday, 28.07.2020
12:04

a ja stvarno ne znam nekoga kome ovde nesto nije jasno....dajte ljudi....ovde ne vidi sukob interesa samo moj papagaj i riba fish!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 28.07.2020
11:23

Tako je, cemu svadja, samo borba kroz institucije i samo ta sportska prica sa nasim velikim i iskrenim prijateljima iz Zeleznika, a sve u interesu srpske kosarke i prosperiteta, bas divno!