Šta bi nam donela pobeda nad Italijom i kakav je put do završnice ''Mundobasketa''?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.09.2019.
15:45
Izvor: Sportske.net

Uvertira je bila odlična, sad počinje ono pravo.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Protiv dva znatno slabija rivala u prva dva kola Grupe D, reprezentacija Srbije nije imala nikakvih problema, a oni pravi izazovi počinju već za dva dana, kada se ''Orlovi'' sastaju sa Italijom.

Sa ''Azurima'' smo se dva puta sastali tokom priprema, oba puta ih pobedili, ali to ne bi trebalo da bude razlog za bilo kakvo opuštanje u sredu.

Pobednik iz tog duela osvojiće prvo mesto u grupi, poraženi će završiti kao drugoplasirani, ali su se i jedna i druga selekcija već plasirale u drugu fazu takmičenja.

Kako će izgledati druga faza?

Srbija i Italija će u novoformiranoj Grupi J, u koju će ući i dve prvoplasirane ekipe iz Grupe C. Jedna će sigurno biti Španija, a druga Portorio ili Tunis.

Po dve prvoplasirane ekipe iz svake od ukupno četiri grupe u drugoj fazi izboriće plasman u četvrtfinale i bilo bi veoma važno da naša selekcija osvoji prvo mesto u ovoj grupi, kako bi pre finala izbegla duel sa Amerikancima.

Imajući to u vidu, bila bi nam značajna pobeda protiv Italije, bez obzira što smo se plasirali u drugu fazu, ali bi u slučaju neuspeha popravni mogli da imamo protiv Španije, koju svakako moramo da pobedimo ako želimo prvo mesto u grupi na kraju druge faze i lakši put do završnice.

Ukoliko sve bude kako očekujemo i Srbija završi drugu fazu kao prva u grupi sa Španijom, Italijom i Portorikom ili Tunisom, onda bi ''Orlovi'' u četvrtfinalu išli na drugoplasiranog iz grupe koja će biti sastavljena iz po dve prvoplasirane ekipe iz grupa A i B (Rusija, na primer). U polufinalu bi onda mogla da nam padne Grčka ili Francuska, pa u finalu Anerikanci.

U suprotnom, ako drugu fazu završimo kao drugi u grupi, onda bismo mogli na Argentinu u četvrtfinalu, pa na Amerikance u polufinalu i na primer Grke u finalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Monday, 02.09.2019
23:32

Au bogte,vi dodjoste do finala?!
Cekaj prvo da bar dobijemo Italiju,pa da onda prodjemo tu drugu grupu..

avatar
jfvr
Monday, 02.09.2019
17:32

Тако је,да избегнемо Амере и налетимо на "слабашне" аустралијанце.....

avatar
Nerealno realan
Monday, 02.09.2019
17:29

Iskreno, posle pogledanih skoro svih utakmica prvog kola i ovo sto je bilo danas, moje misljenje je da su ameri daleko od izrazitih favorita. Cak bih slobodno mogao da kazem da ako ameri nalete na Litvaniju, Australiju, Grcku, Spaniju i nas, a morace na nekoga u nekom trenutku, da oni u tom trenutku zavrsavaju takmicenje. Oni nisu jedan skup zvezda kao na proslom svetkom, a i daleko su ot toga da su jedan jak TIM, kao sto smo mi. Tako da, videcemo, ali po meni, nemaju oni sta da traze ovde. Otkazi su ipak ucinili svoje, i ovo im je neka treca-cetvrta postava koja ne moze da se meri sa top poostavama reprezentacija koje sam nabrojao.

avatar
barbaroga
Monday, 02.09.2019
17:08

Mislim da smo mi, Ameri i Grci glavni favoriti za medalje... posle toga bih stavio u red Spance, Litvance i Italijane .... ostali mislim da nemaju sanse ...

avatar
REVØLT
Tuesday, 03.09.2019
09:43
avatar
barbaroga
Tuesday, 03.09.2019
17:39
avatar
Сварог
Monday, 02.09.2019
16:13

Bilo bi lepo, da dobijemo sve do kraja, što sam siguran i da možemo!
Ne igramo u grču, kao na ranijim takmičenjima i osećaj je zaista dobar!!!

avatar
REVØLT
Monday, 02.09.2019
16:07

Ako hocemo zlato, zar je toliko vazno kad cemo igrati protiv njih? U Indijanapolisu smo se sastali vec u 1/4 finalu.

avatar
Amar Zornic
Monday, 02.09.2019
15:53

Mozda nam Portoriko ili Italijani naprave uslugu i dobiju spance da ne brinemo :)