Srpski ''Dan D''! Ovo su dva scenarija kako ''Orlovi'' mogu na Svetsko prvenstvo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.02.2019.
10:44
Izvor: Sportske.net

Prilično mučne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo danas se završavaju. Za naš nacionalni tim, kao da tek počinju...

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Sve ono što ste gledali kroz dva kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo možete maltene i da zaboravite, jer plasman reprezentacije Srbije na ''Mundobasket'' zavisi isključivo od onoga što se bude dogodilo večeras - u Beogradu i u Tbilisiju.

Od 16 časova igraju se utakmice poslednjeg kola kvalifikacione Grupe L, Srbija u Beogradu dočekuje Izrael, a Gruzija selekciju Estonije koja nam je pre tri dana napravila neočekivane probleme, pa sada strepimo za plasman ''Orlova'' na Svetsko prvenstvo.

Kako rekosmo u naslovu - dva su povoljna scenarija, po kojima reprezentacija Srbije može da se plasira na SP. Bilo kakva pobeda nad Izraelom je scenario koji svi očekujemo, jer u tom slučaju naš nacionalni tim sigurno ide na ''Mundobasket'' i uvereni smo da će tako i biti.

Ali, moramo razmišljati i o onom neželjenom ''Planu B'', za slučaj da večeras u ''Pioniru'' ne bude išlo sve kako očekujemo. U tom slučaju trebaće nam ''pomoć prijatelja'', odnosno povoljan ishod u Tbilisiju - pobeda Gruzije nad Estonijom.

Dakle, ako bi Gruzija pobedila Estoniju, a Srbija izgubila od Izraela, onda bi se stvorio ''krug'' u kojem bi Srbija, Gruzija i Izrael imali isti broj bodova.

U tom krugu, Srbija bi imala najbolji učinak i plasirala bi se na Svetsko prvenstvo, ako ne izgubi od Izraela sa više od 23 poena razlike, uz već pomenuti uslov da Gruzija savlada Estoniju.

Ali, kako rekosmo, verujemo da će ''Orlovi'', pojačani Milutinovim i Lučićem, danas biti na svom prepoznatljivom nivou i da će se, uz sjajnu atmosferu u ''Pioniru'', plasirati u Kinu.

Srećno, ''Orlovi''!
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 24.02.2019
12:55

Nadam se da ćemo igrati na SP, a na koji će se to način desiti, skoro da nije važno. Naravno da se svi nadamo pobedi večeras. Ceo problem je zbog kalendara i neverovatnog stanja u evropskoj košarci, već neko vreme. Reprezentacije, pa i klupska takmičenja su u pojedinim državama - ugroženi. Teško je razmrsiti ko je kriv, a ko prav, ili koje više kriv (tačnije), ali valjda je se uključio alarm, jer se lako može desiti da na SP ne učestvuje popriličan broj kvalitetnih reprezentacija. Hoće li to onda biti pravo SP? Mnogo toga se menja u sportu. Kompanije preuzimaju sve, i države i sportove i kulturu. Nisam pristalica teorija zavere, ali čak i sva ta preuzimanja su ništa u odnosu na upropašćavanje prirode na Planeti Zemlji. A razlog tome sistem koji vlada svetom i potpuno je destruktivan. Gledate s jedne strane milione koji umiru od gladi, a s druge uglavnom kriminalne biznismene koji se bahate na najprimitivnije načine, pokazujući da eto mogu. Nekom se možda čini da to nema veze sa temom? Meni ima, jer, igramo ove kvalifikacije zato što nam neko pokazuje da - eto može da napravi i takav kalendar i takav raspored i da sa SP mogu da izostanu i jake reprezentacije. Meni je to isto kao oni što dođu u najskuplji klub, naruče najskuplji šampanjac, koji košta u hiljadama evra, a onda se polivaju tim šampanjcem. Hebiga, nije svet samo zao, nego je i glup.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 24.02.2019
12:21

Kakvi ljudi nam vode Reprezentaciju nama samo Bog moze pomoci.

avatar
DeXy \'92
Sunday, 24.02.2019
13:42

A cime da igraju,pola povredjeni,pola ne mogu da dodji!smetaju ti grobari u kss a fudbal ti ne smeta? Tu igraju svi koji trebaju?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 24.02.2019
16:28

Ja ovde pricam o Reprezentaciji Srbije, a ne tvom klubu. A koliko su sbosobni ti', kako ti kazes' grobari u FSS dovoljno govori gde jesmo i da zavisimo i od Gruzije.

avatar
Blackmamba24
Sunday, 24.02.2019
12:02

Ako mi kao zemlja kosarke trebamo da se vadimo sa ishodom Gruzije usled poraza od Izraela onda i ne trebamo na svetsko da idemo, pobeda mora veceras