Srpska veza - Raduljica se vraća u Evropu?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.03.2018.
15:34
Izvor: Sportske.net

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica mogao bi da se vrati u evropsku košarku pre kraja tekuće sezone.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica (30) počeo je tekuću sezonu u ekipi Đangsu Dragonsa ali bi mogao da je završi u najjačoj ligi Evrope.

Barselona se u završnici sezone suočava sa ozbiljnim problemima zbog povrede Kevisa Serafina tako da Svetislav Pešić trenutno može da računa samo na jednog centra i zbog toga se očekuje da Katalonci angažuju pojačanje.

Katalonski "Sport" piše da je jedna od solucija angažovanje igrača sa kineskog tržišta, odnosno iz kineske Super lige u kojoj nastupa veliki broj Amerikanaca i Evropljana.

Među igračima koji su zanimljivi Barseloni nalazi se i srpski reprezentativac Miroslav Raduljica koji je početkom juna prošle godine parafirao ugovor sa Đangsu Dragonsima.

Nema nikakve sumnje da su finansijski uslovi koji su Kinezi ponudili Radulji bolji od onoga što mogu da ponude klubovi iz Evrope, ali postoji tu i faktor Kari Pešić na koji treba računati u ovoj priči.

Barseloni ide na ruku to što je ekipa za koju nastupa Raduljica eliminisana u četvrtfinalu plej-ofa kineske Super lige.

Katalonci su ograničeni sa opcijama. Pojačanja iz Endesa lige ne dolaze u obzir jer takvi igrači ne mogu da budu registrovani u datom trenutku, a izgleda da ni košarkaši sa pasošima neevropskih zemalja nisu solucija.

Rasplet bi trebalo da usledi vrlo brzo. Barsi je pojačanje potrebno što pre. Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još deset kola i nema nikakve sumnje da bi Svetislav Pešić želeo novog igrača što pre kako bi ga uklopio u tim ne bi li pojačanje moglo da da doprinos tokom plej-ofa.

Raduljica nikada u karijeri nije igrao u Španiji. U Evropi je, ne računajući klubove iz Srbije, nastupao u Turskoj (Efes), Nemačkoj (Alba), Ukrajini (Azovmaš), Grčkoj (Panatinaikos) i Italiji (Armani).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke