Srećno, selektore - Kokoškov napustio "mehur"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.08.2020.
12:30
Izvor: Sportske.net

Selektor reprezentacije Srbije na novom zadatku.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Igor Kokoškov je ovog leta potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom Fenerbahčea, naslediće na mestu prvog trenera u Istanbulu legendarnog Željka Obradovića.

Popularni Žoc je odlučio da napusti Fener nakon sedam godina i napravi pauzu od košarke, turski klub je pokušavao da dovede Šarunasa Jasikevičijusa, ali je Litvanac odabrao Barsu, pa je doneta odluka da se pruži šansa prvaku Evrope sa Slovenijom iz 2017. godine.

Fenerbahče će Kokoškovu biti prvi klub u evropskoj košarci, već je napravio velike promene u ekipi, jer je dobio daleko manji budžet nego što je Obradović imao na raspolaganju minule sezone.

Stiglo je šest novih igrača, na putu je i Kenan Sipahi, a otišli su Derik Vilijams, Žofri Lovernj, Malkom Tomas, Džejms Naneli, Luiđi Datome, Kostas Slukas, Nikola Kalinić i Egehan Arna.

Nakon dolaska Džarela Edija roster izgleda ovako:

PG: Lorenco Braun, Leo Vesterman, Bobi Dikson, Kenan Sipahi*
SG: Nando De Kolo, Melih Mahmatoglu, Džarel Edi, Ekrem Sančakli
SF: Edgaras Ulanovas, Dajšon Pjer, Tarik Biberović, Ergi Tirpanči
PF: Danilo Bartel, Berkaj Čandan
C: Jan Veseli, Džoni Hemilton, Ahmet Duverioglu


kosarka

Kokoškov će se uskoro i priključiti ekipi, Kingsi su se oglasili, srpski stručnjak je napustio Orlando i zaputio se u Istanbul.

On je dobio dozvolu da nešto ranije krene put Turske, a na saradnji mu se zahvalio i šef struke Sakramenta Luk Volton.

"Čestitam Igoru na imenovanju za prvog trenera Fenerbahčea i želim da mu se zahvalim na posvećenom vremenu Kingsima. Bio je izuzetno važan član mog stručnog štaba i njegova priorodna sposobnost da vodi naše košarkaše i dalje će biti insipracija našem timu da napreduje u Orlandu. Želimo mu sve najbolje", izjavio je Volton.

Kokoškov je minulog leta postao deo Voltonovog stručnog štaba, jasno je da je obavljao važnu ulogu u timu iz Kalifornije, ali prilika da samostalno predvodi jedan od najboljih evropskih timova je bila isuviše primamljiva za srpskog stručnjaka, kojeg ćemo od naredne sezone gledati i u Evroligi.

kosarka

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke