Srbin koji je stavio Karija u džep, a onda se posvetio studiranju

Autor: Lazar Mitrović
četvrtak 07.01.2016.
16:57
Izvor: Sportske.net

Retko ko se može pohvaliti da je nadmašio sadašnju veliku zvezdu NBA lige.

BETA/AP Photo/Kathy Willens
BETA/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Na juniorskom prvenstvu u Novom Sadu, Srbja je postala Svetski prvak, pobedom nad reprezentacijom SAD u finalu, a junak je bio nekadašnji košarkaš Partizana, Crvene zvezde, Radničkog iz Kragujevca i Mege, pišu  Blic i Sport.

Gledajući majstorije Stefa Karija u dresu Golden Stejt Voriorsa, teško je zamisliti da je neki košarkaš potpuno zasenio, jednog od najboljih košarkaša na planeti.

To je pošlo za rukom Stefanu Stojačiću, koji je 22. jula 2007. godine 'razbio' Amere, ne dozvolivši njihovoj 'prvoj zvezdi' da 'diše'.

"Dogovor sa Mutom Nikolićem je bio da igram drugo poluvreme. Ušao sam na teren i odmah dobio zadatak da čuvam Karija. I tada se znalo ko je on i da je reč o velikom talentu. Kari i Markus Bizli su bili glavna snaga tima koji smo uspeli da pobedimo – ističe Stojačić za “Blic”.

Publika u 'Spensu' nije mogla da sanja da gleda košarkaša koji će dostići nivo Džejmsa i Brajanta. Ipak, Kari se nije dobro snašao u 'uzavreloj atmosferi u 'srpskoj Atini', a posao mu je otežao i naš košarkaš, koji je imao veliki motiv za dokazivanje u svm rodnom gradu.

"Dobro smo ga čuvali, igrali smo čvrsto i agresivno na njemu. Nije bio raspoložen, dao je šest poena. Odigrao je odlično prvenstvo, a protiv nas – ništa. Hala je bila puna, atmosfera vruća, Ameri se nisu snašli. Pobedili su nas u grupi. U finalu smo im se revanširali", dodao je Stojačić.

stefan stojačić

Ipak, karijere dva košarkaša otišle su u suportnim smerovima, Kari je trenutno jedan od najboljih košarkaša na planeti, dok je naš Stefan odlučio da loptu zamen knjigom, i ne žali zbog toga.

"Bila je to teška odluka… Otac mi je bio košarkaš, brat Strahinja igra u Konstantinu, dugo sam se lomio. Nisam hteo da lutam po okolnim državama i igram ABA ligu za neki prosečan tim. Kao rođeni Novosađanin želeo sam sa Vojvodinom da nastupam u regionalnoj ligi. Nismo dobili priliku i tada sam i definitivno prelomio da se posvetim obrazovanju", dodao je Stefan.

"Svi u porodici su pravnici. Nisam izneverio tu tradiciju. Tokom karijere sam završio privatni Pravni fakultet, ali sebe nikada nisam video u toj profesiji. Moja velika ljubav je matematika. Odlučio sam da na Fakultetu tehničkih nauka studiram mehatroniku. Ne kajem se, ide mi odično… Uvek sam bio dobar đak", zaključio je Stojačić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barca4ever
Thursday, 07.01.2016
19:51

Steta.Mnogo ima nasih kosarkasa i fudbalera koji daju ovakve izjave da su strpali u dzep velike zvezde i da su bili bolji od njih.Pogledajmo zasto su Amerikanci najbolji u kosarci zato sto ulazu a kod nas prosecni igraci prezivljavaju.Postoji veliki problem a to je da nasa deca budu najbolja do 20.godine a kasnije samo nestanu.Da li dodju do nekih para pa se zadovolje ili nesto ja ne znam.Pogledajte Zivkovica jos igra za Partizan (ne omalovazavam klub ali da bi bio zvezda mora u veci jer je nas fudbal odavno propao) a pogledajte Danila koji je igrao protiv nas za Brazil standardan u Valensiji a Zivkovic je tokom SP bio bolji od njega.

avatar
milanlane1
Thursday, 07.01.2016
19:20

Bices prvi na birou. Samo napred...

avatar
Nikola Nikolic
Friday, 08.01.2016
01:30

ovako ima sansu da radi i zivi. da je izabrao da igra kosarku i igra nasu i regionalnu ligu ili tako neku ligu zaradio bi neku bljutavicu i sa trideset i kusur godina bi bio bez icega, nit skole nit para

avatar
Goran Tošo
Thursday, 07.01.2016
18:57

Inrelugentan momak. Sretno mu.

avatar
Foksara
Thursday, 07.01.2016
18:56

Kad sam procitao naslov pomisli sam Darko Milicic(da se malo nasalimo)

avatar
Karoserija
Thursday, 07.01.2016
18:36

Ja bih pre izabrao kosarku, iako sam vukovac, vise bih voleo da treniram nego li da ucim. U kosarci su vece pare,a ovamo se ne zna da li ces da nadjes zaposlenje...

avatar
Mosa Marjanovic 8
Thursday, 07.01.2016
18:32

Snašao si se odlično.Mlad si,dobiješ jedno 17 sinova i život ti je ispunjen