Srbija uhvatila ritam, pale i Ruskinje u Zrenjaninu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.06.2019.
22:29
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda reprezentacije Srbije u Zrenjaninu!

Twitter/KSS
Twitter/KSS

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije se domogla druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu pošto je danas savladala Rusiju rezultatom 77:63.

Počelo je serijom Ruskinja od 5:0, a onda su se probudile izabranice Marine Maljković. Napravljena je serija od 6:0, a od 10:9 za naš tim, Ruskinje su bile slabije rivalke u prvom poluvremenu.

Dajana Butulija i Ana Dabović su terorisale odbranu Ruskinja, obe su postigle po deset poena u prvom poluvremenu i trener Ruskinja nije imao rešenje za njih dve.

Od početka druge deonice su naše izabranice imale oko 10 poena prednosti, Ruskinje su držale tu razliku, na njihovu sreću.

Usledio je mračan period igre u trećoj deonici, Ruskinje su postepeno spuštale razliku, da bi došlo i do potpunog preokreta (53:50).
 
Nikolina Milić je bila ta koja je pokrenula našu reprezentaciju, a onda je nastavila Dajana Butulija ukradenom loptom i pet vezanih poena za 60:53 na početku poslednje deonice.

Nisu uspele naše košarkašice da izbegnu dramu na kraju, posebno zbog slabe realizacije u napadu, a u poslednja dva minuta su ušle uz prednost 65:62. Jedan od ključnih poena jeste dvojka Sonje Petrović nakon fenomenalne asistencije Dajane Butulije, a dosta toga je bilo jasno kada je nakon nove asistencije Dajane Butulije Ana Dabović pogodila trojku za +7.

Tada je sve bilo jasno, do kraja su naše zasipale koš Ruskinja, pobeda više nije dolazila u pitanje.

Ana Dabović najefikasnija sa 16 poena, imala je i 6 asistencija i 7 skokova, a Dajana Butulija je imala 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Jelena Bruks 12, a "x faktor" Nikolina Milić 14 poena. Kod Ruskinja Šilova 11 poena.

U prvom meču današnjeg dana u našoj grupi reprezentacija Belorusije je napravila iznenađenje savladavši Belgijanke sa 69:61, pa je sada stanje na tabeli sledeće:


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke