Srbija u Kini bez Saleta Đorđevića, ovi igrači će nas predstavljati

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.07.2018.
15:57
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški savez Srbije objavio je danas kompletan raspored utakmica tokom turneje u Kini, uz spisak igrača koji će putovati.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

U odsustvu selektora Aleksandra Đorđevića, reprezentaciju Srbije će sa klupe voditi njegov pomoćnik Jovica Antonić, koji je u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije najavio predstojeće utakmice u Kini.

''Poenta ove akcije je uvođenje u sistem 'A' reprezentacije što većeg broja igrača, koji bi, ako se ukaže potreba, mogli da pomognu u novembarskim i februarskim mečevima kvalifikacija za Svetski kup.

Želeli smo da omogućimo šansu za tri grupe igrača – za rekonvalescente koji se vraćaju iz povreda, zatim igrače koji koje smo već koristili tokom kvalifikacija sa ciljem da njihov doprinos podignemo na još viši nivo, i na kraju da damo šansu mladim, talentovanim košarkašima koji do sada nisu imali priliku da budu u seniorskoj reprezentaciji.

Želimo da imamo što veći fond igrača na koje selektor Đorđević može da raćuna u nastavku kvalifikacija za Svetski šampionat, kroz njihovo uvođenje u standarde ponašanja i sistem igre u reprezentaciji Srbije.

Postojala je ideja da na put povedemo 14 košarkaša, ali zbog povreda ipak neće putovati Nikola Jovanović i Brano Đukanović'', izjavio je Antonić.

Protivnici će nam biti Kina u najjačem sastavu, kao i Ukrajina i Angola, koje će takođe nastupiti u sastavu sa kojim igraju kvalifikacije za Svetski kup.

Srbiju će predstavljati ovih 12 igrača: Nemanja Krstić, Goran Huskić,  Marko Tejić, Stefan Pot, Vojislav Stojanović, Dušan Ristić, Nikola Rebić, Veljko Brkić, Dragan Apić, Ilija Đoković, Miroslav Pašajlić i Nemanja Nenadić.

Raspored utakmica - Turnir u Kinšanu:

28. jul: Srbija – Kina (10:00)
29. jul: Srbija – Angola (10:00)
30. jul: Srbija – Ukrajina (10:00)

Turnir u Meihoku:

3. avgust: Srbija – Ukrajina (10:00)
4. avgust: Srbija – Angola (13:30)
5. avgust: Srbija – Kina (13:30)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FamilyHangingOut \'11
Tuesday, 24.07.2018
17:11

Da li ja sad treba da pitam da li Rebic dodje nesto onom Rebicu iz hrvatske? Mislim, i takva pitanja ste objavljivali, i takve komentare...

avatar
biTan
Wednesday, 25.07.2018
01:36

Pa naravno,sve su to Srbi...

avatar
FamilyHangingOut \'11
Wednesday, 25.07.2018
16:34