Srbija savladala Kinu, blistala Kragujevčanka

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.05.2017.
17:46
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo i na prvom meču u Karlovim Varima upisala trijumf.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je u Karlovim Varima.

Izabranice selektora Stevana Karadžića otputovale su u četvrtak za Češku, a već danas su odigrale prvu kontrolnu utakmicu u Karlovim Varima i upisale važnu pobedu.

Srbija je u sklopu prvog kola kontrolnog turnira savladala selekciju Kine rezultatom 71:66 (26:19, 16:14, 16:16, 13:17) i tako na dobar način započela poslednju fazu priprema.

Kapiten nacionalnog tima, Kragujevčanka Jelena Milovanović predvodila je naše reprezentativke sa 20 poena, a Saša Čađo je dodala 10 poena. Sonja Petrović se lagano vraća u takmičarski ritam, upisala je 8 poena, a nije igrala Ana Dabović.

Narednu utakmicu naše devojke igraju u subotu od 17.45 protiv Letonije, a poslednju proveru u Karlovim Varima imaće u nedelju od 17.45 protiv selekcije domaćina.

Povratak u Srbiju planiran je za 29. maj, dok će poslednje dve nedelje pred kontinentalnu smotru pripreme biti sprovođene u Beogradu.

Evropsko prvenstvo u Češkoj na programu je od 16. do 25. juna, a naše reprezentativke brane titulu osvojenu u Mađarskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke