Srbija preslišala i ''Azure'', Bogdanova dalekometna paljba sjajno funkcioniše!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.09.2019.
15:48
Izvor: Sportske.net

Još jedna sjajna partija reprezentacije Srbije, osvojeno je prvo mesto u Grupi D, u duelu sa najtežim rivalom u prvoj fazi takmičenja.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije ostvarila je danas najvažniji trjumf od početka Svetskog prvenstva u Kini.

Posle dve neravnopravne borbe sa Angolom i Filipinima, danas su ''Orlovi'' u borbi za prvo mesto u Grupi D ubedljivo savladali i Italiju, rezultatom 92:77.

I Srbija i Italija su još ranije obezbedili plasman u drugi krug, ali današnji trijumf je veoma važan jer će naš tim preneti dva boda u novoformiranu Grupu J, u kojoj će se naći još i selekcije Španije i Portorika, dve prvoplasirane iz Grupe C.

Bogdan Bogdanović je šuterski odlično započeo utakmicu. pogodio svoju prvu trojku za prve poene reprezentacije Srbije u ovoj utakmici, a nešto kasnije je pogodio još dve, bez ijednog promašaja van linije 6.75m.

Ti pogoci su mnogo značili za samopouzdanje i sigurnost u igri čitavog našeg tima, a na drugoj strani, kako smo i očekivali, Italijani su pružali snažan otpor, predvođeni Galinarijem, Belinelijem, a raspoloženi tokom prvog poluvremena bili su i Haket i Đentile.

U našem timu je, uz Bogdana, dominirao i Nikola Jokić, a zapaženu sekvencu imao je i Boban Marjanović, čijim smo poenima sa linije slobodnih bacanja stigli prvi put do sedam poena razlike - 28:21.

Do kraja prvog kvartala još dva poena za Italijane, koji početkom drugog, trojkom Đentilea, smanjuju na samo koš zaostatka (31:29).

Ali, vrlo brzo sledi odgovor našeg tima u režiji trilinga Jokić-Jović-Bogdanović i serijom 8:0 Srbija odlazi na ''plus deset'' - 39:29, prvi put su ''Orlovi'' stigli do dvocifrenog vođstva.

Tu prednost su izabranici Saše Đorđevića manje-vie održali i do kraja poluvremena, na koje su otišli rezultatom 50:42 u svoju korist.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku Danila Galinarija, koji sa tri svoje trojke vraća ''Azure'' u igru, smanjivši na 55:53, posle tri i po minuta igre u trećoj četvrtini.

Usledio je period najveće borbe tokom ovog meča, gotovo dva minuta bez poena na obe strane, a onda je Bogdan Bogdanović iznudio prekršaj, potom pogodio oba slobodna bacanja, isti je nešto kasnije uradio i Raduljica i tada je već moglo ''lakš da se diše'' - 59:53 za Srbiju.

Ovaj deo igre obeležio je i veći broj prekršaja, i jedni i drugi su rano izašli iz bonusa, ali to nije smetalo našem timu, koji je do početka poslednje četvrtine stigao i na ''plus 13'', posle poena Nemanje Bjelice za 70:57.

Poslednji trzaj Italijani su imali na početku poslednjeg kvartala, kada su vezali pet poena preko Galinarija i Belinelija i smanjili na 70:62, ali Bogdan pogađa na drugoj strani svoju novu trojku i posle toga je do kraja meča sve bilo mnogo lakše za ''Orlove''.

Razlika se polako uvećavala, više nije bilo ni neizvesnosti, jer je na dva minuta pre kraja bilo 20 poena razlike za reprezentaciju Srbije (90:70).

Delovalo je da će sam finiš meča biti miran, bez uzbuđenja, ali onda je došlo do koškanja Jokića i Heketa, italijanski košarkaš je završio na parketu, a udije su posle pregledanog snimka odlučile da dosude ''običan'' prekršaj Haketu, uz nesportski Jokiću.

Sve se brzo smirilo, meč je priveden kraju, a Bogdanović se zaustavio na 31 postignutom poenu, uz pet asistencija i 4 skoka. Jokić je upisao 15 poena, šest skokova i 4 asistencije, Raduljica ga je pratio sa 12 i Jović sa 11 poena.

Kod Italijana, ubedljivo najefikasniji Galinari sa 24 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludjak
Wednesday, 04.09.2019
18:10

Vidi se koliko fali Kalina.... samo da nam se to na kraju ne odbije o glavu...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 04.09.2019
17:41

Što bi rekle Pantelije "Bogdane ustašo" ili "zaštićen kao beli medved"...da, da, kako da ne.

avatar
Igor Duljaj
Wednesday, 04.09.2019
16:05
avatar
Romanista
Wednesday, 04.09.2019
16:01

Tako je bre samo deri...