Srbija overava plasman na SP - Gde gledamo TV prenos, mogu li Izraelci da nam pokvare planove i kakav nam je bilans sa njima?

Autor: Darko Mitrović
petak 30.11.2018.
09:48
Izvor: Sportske.net

Polako dolazi vreme raspleta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Kini. Već u 13 časova Srbija igra možda i odlučujuću utakmicu.

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Rival selekciji Aleksandra Đorđevića danas će biti reprezentacija Izraela, a meč se igra u Tel Avivu, uz direktan TV prenos na RTS 1.

Znate već da je ovo druga faza kvalifikacija, Srbija i Izrael se nalaze u Grupi L. Naš tim ima učinak 5-3 na trećem mestu koje vodi na SP, Izrael 3-5, a do kraja kvalifikacija ima još četiri kola.

Jasno je da bi današnjom eventualnom pobedom reprezentacija Srbije praktično zakoračila na Mundobasket i izbacila Izraelce iz dalje trke za poziciju broj 3, pa bi nam još jedino Gruzijci koliko-toliko ''disali za vratom'', s obzirom da se danas očekuje njihov trijumf nad poslednjeplasiranom Estonijom.

Naš tim je, iako gost, danas u ulozi favorita, verujemo da će Đorđevićevi puleni to i da opravdaju, a u prilog tome i podatak da smo tri prethodne utakmice sa Izraelcima uspeli da dobijemo.

Poslednji put Izrael i Srbija sastali su se u prijateljskom meču 23. avgusta 2015, kada je Srbija slavila sa 79:71, a dan ranije, takođe u prijateljskoj utakmici, Srbija je bila još ubedljivija - 85:70.

U kvalifikacijama za Evrobasket 2013. savladali smo ih sa 83:67 na našem terenu, ali smo prethodno u Tel Avivu poraženi sa 89:76.

Takođe, na Evrobasketu 2011. savladali smo ih sa 89:80. Dakle, brojke su na našoj strani, neka se niz danas nastavi.

Srećno ''Orlovi''!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke