Srbija definitivno bez Jovića na Nemačku i Austriju, Đorđeviću meč sa Nemačkom najvažniji

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 22.02.2018.
11:04
Izvor: Sportske.net

Povrede diktiraju sastav za kvalifikacione mečeve, koji će biti odigrani bez Stefana Jovića.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je utakmica sa Nemačkom ključna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ona će se definitivno igrati bez Stefana Jovića, a povrede diktiraju i ostatak spiska, koji će popodne biti dodatno skraćen.

"Ne komplikujemo mnogo, što jednostavnije, da dođemo do svojih automatizama, da dođemo do svog načina na koji ćemo da se borimo protiv Nemačke. Čekaju nas sjajni ambijent, entuzijazam, novi trener (Henrik Redl)...Odigrali dve dobre utakmice i pobedili. Hala u Frankfurtu je rasprodata, siguran sam da će biti naših navijača i očekujemo njihovu podršku", rekao je Đorđević novinarima u Kući košarke.

Reprezentacija se okupila u ponedeljak i dobro radila, ali mentalni pristup je nešto što selektor izdvaja kao najvažnije.

"Moje obraćanje igračima je da budu spremni na ambijent koji nas čeka, da budu koncentrisani, fokusirani. Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama, ali znate moju, našu filozofiju svaka sledeća je najvažnija. Što se tiče samih treninga, protekli su u dosta dobrom ritmu. Nismo imali fizičkih problema, osim što je Ilija Đoković juče imao problema sa leđima, ali je popodne odradio trening bez problema", rekao je Đorđević.

Sastav tima odredile su povrede. Jović ima problema sa stopalom, tako da su selektoru potrebni igrači na "kecu". To znači da Vanja Marinković ne ide na put, a popodne će se znati ko će još igrati iz trija Lešić-Radanov-Avramović.

Stefan Jović se povredio u finalu nemačkog kupa.

"On je juče ujutr imao magnetnu rezonancu, popodne je ponovo probao da trenira, ali ima otok na stopalu. Čuli smo se sinoć, ne hoda normalno. Ja sam pogledao snimak kako je to uradio, završio je utakmicu šepajući, a kad je izašao iz autobusa bio je na štakama.

Gledam i razmišljam kako ću ovo da objasnim, sačuvaj me bože šta nas snađe. On je jedan od igrača u mom sistemu, bio bi nam od velike pomoći. Krivo mi je što je povređen, jedan problem, jedan igrač manje, jedno isksutvo manje. Ali, siguran sam da će ostali igrači to prepoznati i preuzeti na sebe.

Lučić je odigrao prošlu utakmicu pod injekcijom, sada je u programu rehabilitacije. Odigrao je jednu utakmicu i odradio pola treninga, ne može ni ceo trening. Nije dobro za njega da igra utakmice na ovom nivou sada. Bez obzira što je finale odigrao na njegove prepoznatljive srčanost i karakter, koji su jedinstveni
", objasnio je selektor.

Srbija danas putuje za Frankfurt. Sa Nemačkom igra sutra od 19.30 u Frankfurtu, a u nedelju protiv Austrije u Beču od 20.20.

U odsustvu Mačvana, kapiten sutra će biti Marko Simonović, a zamenik će mu biti Miroslav Raduljica, dok će u Austriji biti obrnuto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 22.02.2018
13:30

Ne ko ce otpasti nego ko ce o(p)stati od njih trojice, samo za jednog ima mesta.