Srbi, sad je vreme za dokazivanje u NBA ligi! Ovo je raspored do kraja regularnog dela!

Autor: Nikola Miloradović
subota 24.03.2018.
12:38
Izvor: Sportske.net

Regularni deo sezone uskoro se završava, a borba za plej-of mesta na Zapadu odavno nije bila interesantnija.

Povezane vesti

Zapadna konferencija ove sezone donela je nekoliko iznenađenja.

Hjuston Roketsi su angažovanjem Krisa Pola napravili strašan tim i izvesno je da će sezonu okončati kao tim sa najboljim skorom u NBA ligi.

Preuzeli su tako ulogu dominantne ekipe od Golden Stejt Voriorsa, koji ove takmičarske godine nisu na nivou iz prethodnih sezona, ali se mora priznati da imaju i velikih problema sa povredama.

Ono što je takođe novitet u zapadnoj konferenciji, to je da će se San Antonio Sparsi do poslednjeg trenutka boriti za mesto u doigravanju.

Ekipa koja je sve do stvaranja moćnih Voriorsa bila apsolutno dominantna na Zapadu SAD, zbog povrede Kavaja Lenarda i ulaska velikog broja bitnih košarkaša u pozne igračke godine, moraće žestoko da se bori za kartu koja će ih odvesti u PO i po 21. put zaredom.

Ljubiteljima košarke u našoj zemlji neizvesna borba oko plej-of mesta posebno je interesantna zbog naših košarkaša.

Nemanja Bjelica je član Minesota Timbervulvsa, koji su trenutno na sedmom mestu Zapada sa skorom 42-31, Nikola Jokić je ključni igrač Denver Nagetsa, koji su na prvom mestu ispod crte sa skorom 40-33, dok je Miloš Teodosić bitan šraf u redovima LA Klipersa, koji su trenutno na 10. mestu, sa dve pobede iza ekipe iz Kolorada, a u istom timu šansu čeka i Boban Marjanović.

Pored pomenutih Sparsa, Vulvsa, Nagetsa i Klipersa, za plej-of će se boriti i Nju Orleans Pelikansi, Juta Džez, dok ništa nije sigurno ni za Rasela Vestbruka i njegove saigrače iz Oklahome, mada kako stvari stoje oni bi trebalo da se nađu u doigravanju, ostaje da se vidi sa koje pozicije.

Portland je u tek nešto boljoj situaciji od Oklahome, dok su Golden Stejt i Hjuston i zvanično overili plasman u doigravanje.

Interesantno je da će raspored do kraja sezone, koja se završava 11. aprila, u dva navrata spojiti direktne konkurente u borbi za plej-of, Minesotu i Denver, gde su i naši košarkaši Bjelica i Jokić.

Bjelica je počeo da pruža sjajne partije u poslednje vreme, sinoć je Niksima ubacio 17 poena, razlog za njegove sve bolje igre je jasno povreda Džimija Batlera, koja ga je prekomandovala u startnu petorku ekipe iz Mineapolisa.

Što se tiče Jokića, nije tajna da se oko njega sve vrti u Koloradu, kada je bilo potrebno on je uvek bio na vrhunskom nivou, povreda Gerija Herisa je uticala na to da Denver sklizne iz top 8, pa ostaje da se vidi kakvu podršku će srpski centar od ostalih saigrača dobiti do kraja sezone, jer će bez sumnje to biti ključ u borbi Nagetsa.

Nikola Jokic

Da se okrenemo rasporedu, Nagetsi do kraja sezone igraju još devet mečeva, a sledeća tri gostovanja mogla bi da daju dosta odgovora u njihovoj borbi za mesto u plej-ofu.

DENVER NAGETSI

Nakon sinoćnjeg trijumfa protiv Vizardsa, Nagetsi najpre gostiju Filadelfiji u ponedeljak, potom već u utorak putuju za Toronto, a u petak će izaći na megdan Oklahomi.

Tri poraza na tim gostovanjima, posebno jer se i Siksersi bore za što bolju poziciju na Istoku i što ni Tander sebi ne sme da dozvoli opuštanje, mogla bi da isključe Nagetse iz borbe za željeni PO.

Nakon toga Jokić i drugovi igraju tri meča kod kuće, na noge im dolaze Milvoki Baksi, Indijana Pejsersi, a onda i direktni rival u borbi za mesta koja vode u nastavak takmičenja, Bjelicini Minesota Timbervuvlsi.

Ukoliko Nagetsi do tada ispune zacrtane ciljeve, odnosno ostvare pobede koje će im održati nade za plasman u doigravanje, ovaj duel mogao bi da bude presudan.

Nakon toga idu u LA, gde će u "Stejpls centru" izaći na megdan Teodosićevim Klipersima, potom igraju poslednji meč kod kuće protiv Portlanda, a onda bi u poslednjem meču sezone mogla da usledi prava poslastica za sve ljubitelje košarke, ne samo u Srbiji, već i šire.

Minesota 11. aprila u svojoj dvorani dočekuje Nagetse, a situacija bi lako mogla da bude takva, da u ovom duelu Minesota i Denver direktno odlučuju ko će završiti sezonu, a ko će na megdan Hjuston Roketsima u doigravanju.

Kompletan raspored Denver Nagetsa OVDE.

MINESOTA TIMBERVULVSI

Što se tiče Minesote, do prvog duela sa Nagetsima (5. april), najpre gostiju Siksersima, već večeras, potom dočekuju Memfis i Atlantu, a zatim 30. marta gostuju u "Amerikan Erlajns Centru" ekipi Dalasa.

Pred duel sa Nagetsima će odigrati još jedan važan meč, dočekuju Jutu, a nakon utakmice u "Pepsi centru" protiv Jokića i drugova, gostuju Lejkersima i dočekuju Memfis.

Kraj sezone, kao što smo napisali, za njih će značiti duel sa Nagetsima.

Kompletan raspored Minesota Timbervulvsa OVDE.

Ono što se da zaključiti, to je da Minesota ima daleko bolji raspored, igraju dva puta sa prežaljenim Grizlisima, očekuju ih mečevi i sa slabašnom Atlantom i ne tako dobrim Maveriksima, pa se čini da imaju stvari u svojim rukama.

U slučaju da puleni Tima Tibodoa ostvare očekivane pobede, Nagetsi bi za plej-of mogli da se bore sa Jutom, Sparsima, Pelikansima, pa i Teodosićevim Klipersima.

Kada pogledamo raspored svih šest pomenutih ekipa, koje će se boriti za PO, ako računamo da će se Oklahoma ipak plasirati, najlakši posao imaju upravo Bjelica i Minesota Timbervulvsi.

LA KLIPERSI

Klipersi će igrati sa liderom Istoka, Baksima, Indijanom, koja ih je sinoć i dobila, kao i direktnim konkurentima Sparsima, Jutom,  Nagetsima i Pelikansima.

Kompletan raspored LA Klipersa OVDE.

SAN ANTONIO SPARSI

San Antonio ima jake mečeve sa Vizardsima, Oklahomom, Roketsima i Trejl Blejzersima, a igraju i sa direktnim rivalima u borbi za PO, pomenutim Klipersima i Pelikansima.

Kompletan raspored San Antonio Sparsa OVDE.

JUTA DŽEZ

Juta ima možda i najteži posao, igraju dva meča sa Golden Stejtom, mada su Voriorsi van forme i kubure sa povredama, dočekuju i Boston, za kraj gostiju Portlandu. Imaju "lakše" mečeve protiv Memfisa i dva puta protiv Lejkersa, mada "Jezeraši" svaki meč igraju na pobedu, dok će se direktno suočiti sa Klipersima i Minesotom.

Kompletan raspored Juta Džeza OVDE.

NJU ORLEANS PELIKANSI

Pelikansi će imati težak posao protiv Roketsa, Trejl Blejzersa, Klivlenda, Oklahome i Golden Stejta, za "lakše" rivale imaju Memfis i Sanse, dok sezonu završavaju duelom sa Klipersima.

Kompletan raspored Nju Orleans Pelikansa OVDE.

Bilo kako bilo, čini se da je od srpskih košarkaša najteži zadatak pred Teodosićem i njegovim Klipersima, Bjelica ima najveće šanse, dok će Denver morati dobro da se oznoji, ali i da se nada kiksevima pojedinih ekipa, kako bi se plasirao u doigravanje.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sportski
Saturday, 24.03.2018
20:03

Denver ima bas tezak raspored, sumnjam da mogu i oni i LAC u play off.

avatar
porkjupajn_tri
Saturday, 24.03.2018
17:35

Tekst o zapadu i slika tabele istoka... :)

Tabelu možete menjati, imate opcije u okviru nje. Administracija.