Spremite se za najbolju sezonu IKADA! Kakve signale Đordi šalje Partizanu posle svega?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.05.2020.
17:52
Izvor: Sportske.net

Da li će ove reči ublažiti razočaranje među navijačima Partizana?

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Partizan se, kao prvoplasirani u ABA ligi, nadao da bi Evroliga mogla da bude makar proširena za dva mesta koja bi popunile dve najbolje ekipe iz Evrokupa, ali od toga nema ništa.

Ako je za utehu Partizanu Đordi Bertomeu i njegov Bord obezbedili su crno-belima ''zagarantovano mesto'' u Evrokupu i sledeće sezone, s obzirom da je Partizan bio jedna od ekipa koje su ove sezone izborile plasman u četvrtfinale Evrokupa, i to sa najboljim učinkom od svih. Dakle, svih osam četvrtfinalista već su dobili ''zeleno svetlo'' da i naredne sezone igraju u Evrokupu, ostalih 16 biće popunjeno na osnovu plasmana u nacionalnim, ili regionalnim takmičenjima.

Videćemo kako će Partizan zvanično reagovati na sve ovo, navijači su veoma nezadovoljni, a treba podsetiti da bi FIBA rado videla crno-bele u svojoj Ligi šampiona naredne sezone. Liga šampiona će sledeće sezone svakako biti jača nego do sada, Darušafaka je već potvrdila učešće, očekuje se i litvanski Ritas, španski Bilbao...

Da nije bilo ovakve današnje odluke, crno-beli ne bi imali nikakvu dilemu, o FIBA Ligi šampiona se ne bi ni razmišljalo, ovako ne treba isključiti nijednu opciju.

A šta je izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu (in)direktno poručio Partizanu posle svega?

''Razumem da su neki timovi vodili u svojim šampionatima. Ali postoji i tim koji vodi u Evroligi, a ne znači da on zaslužuje da bude šampion.

Ovaj koncept važi i u Evrokupu, razumem da postoje klubovi koji žele da učestvuju u Evroligi sledeće godine, ponosan sam zbog njihove želje da budu deo Evrolige, ali ljudi moraju da razumeju da je ova situacija bila izuzetak'', izjavio je Bertomeu.
-
Baner live stream

Mnogi se brinu kako će pandemija koronavirusa finansijski uticati na klubove, ali Bertomeu uprkos svemu najavljuje - najbolju sezonu ikada!

''Ja sam siguran da će sledeća sezona biti najbolja ikada'', naglasio je on.
-
-
Kada je u pitanju organizacija fajnal-fora, Bertomeu ističe da je još rano za potvrdu da bi Keln mogao da bude domaćin, a podsetićemo da Beograd već vreba svoju priliku, doduše za neku od narednih sezona.

Bilo je prethodnih dana i priča da bi Evroliga mogla da ostane bez sponzora i da bi Gasprom eventualno mogao da zameni ''Turkish Airlines'', ali Bertomeu uverava da će turska avio kompanija i dalje otati uz Evroligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragoljub Nikolic_fb
Monday, 25.05.2020
20:23

FIBA liga sampiona. Zna se ko je urgiraooo za gane. Znaaaa seeee

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 25.05.2020
18:52

Bice bolje sledece sezone moj franjo, cekali ste jednom 30 godina za titulu, ovo nije nista. :D

avatar
DVA HRAMA
Monday, 25.05.2020
18:16

Ako je za utehu? Nadam se da ovo nije neki vid jeftine provokacije.