Spremite se, kreće EP u basketu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 02.09.2016.
13:01
Izvor: Sportske.net

Basketaška reprezentacija Srbija spremna je za drugo 3x3 Evropsko prvenstvo, koje će se od 2. do 4. septembra održati u Bukureštu.

Predrag Vučković/Red Bull Content Pool
Predrag Vučković/Red Bull Content Pool

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, koja iza sebe ima blistavu sezonu pod imenom Novi Sad Al Wahda, ima veliku želju da se dokaže i u dresu „orlova“. Praktično da nema turnira koji nisu osvojili, ali je preostalo dokazivanje na zvaničnom turniru Starog kontinenta.

Na prvom, održanom pre dve godine upravo u Bukureštu, Rumunija je osvojila zlato, Slovenija srebro, Litvanija bronzu, pa su Novosađani „naoštreni“ da promene poredak – nedavno su već trijumfovali u prestonici susedne zemlje na turniru, i to uz podršku publike.

"Naravno da očekujemo podršku i sada! Krenula je ponovo grupa navijača iz Srbije, koji će biti uz nas i sledeće nedelje u Mađarskoj, kao i na dva turnira u Kini, slede World Tour i Svetsko prvenstvo. Postali smo brend koji ljudi prate, pa jedva čekamo Eurobasket" – kaže kapiten Dušan Domović Bulut, čije reči potvrđuje Marko Savić.

"Na svaki turnir idemo sa najvećim ambicijama, naročito kad igramo kao reprezentacija. Može se reći da smo prošli put kiksnuli na Eurobasketu, ispali smo u četvrtfinalu, pa sad imamo motiv više. Što se tiče Rumuna, imali su preveliki motiv da pred svojima uzmu zlato, to su i uradili. Ipak, na to ne treba da se obaziremo, samo je potrebno da igramo svoju igru, rezultat će doći."

Srbija će biti u grupi A sa Španijom  i Francuskom, bila je i prva pri žrebanju kao najbolje rangirana ekipa, ali potcenjivanja nema.

"Svi su na turniru dobri, pa ćemo o daljem ukrštanju i nokaut fazi razmišljati kada dođe vreme za to. Naše je da se za početak spremimo za grupu, jer imamo dve ozbiljne utakmice" – oprezan je Dejan Majstorović.

U petak 2. septembra, rival Srbije biće Francuska od 17.40, duel sa Španijom zakazan je za 20.30, susret Francuza i Španaca odigraće se u međuvremenu, od 19.15. U nedelju će nokaut faza početi od četvrtfinala (po dve ekipe iz četiri grupe idu dalje), od 13.35, borba za titulu zatvoriće turnir u 20.15. FIBA je već najveću pažnju posvetila reprezentaciji iz zemlje košarke, pa je intervjuom sa kapitenom Bulutom najavio pohod na evropsko zlato.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Friday, 02.09.2016
14:53

Prenos negde? RTS, možda :D

avatar
Nenad Vukovic
Friday, 02.09.2016
13:18

Da li će neka TV prenositi EP u basketu?

avatar
Friday, 02.09.2016
13:03

NOVI SAD, NOVI SAD, TO JE NAS GRAD KOJI NIKAD NIJE SAM, NIJE SAM, NAS NOVI SAD!