Sprečena bruka - Šarić odveo Hrvate u narednu rundu kvalifikacija

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.07.2018.
20:18
Izvor: Sportske.net

Tri vezane pobede košarkaške reprezentacije Hrvatske obezbedile su "kockastima" plasman u narednu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Hrvatske imala je tri vezana poraza posle tri odigrane utakmice u prvoj fazi kvalifikacija za Mundobasket i mnogi su opravdano dovodili u pitanje njihov plasman u narednu rundu.

"Tesan" trijumf nad Holandijom ostvaren u februaru ostavio je Hrvate u životu, a nakon promene selektora i povratka NBA igrača u tim došlo je do velike promene pa su komšije sa dve vezane pobede prošle u sledeću rundu takmičenja.

Pre tri dana Hrvatska je slavila na gostovanju Italiji, da bi večeras kao gost savladala Rumuniju sa ubedljivih 90:63 (19:18, 25:13, 25:16, 21:16) i overila plasman u drugu rundu kvalifikacija kao treća u Grupi D.

Italija je zauzela prvo mesto u grupi sa skorom 4-2, dok su Hrvati zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa Hrvatskom na kraju zauzeli drugo mesto.

Hrvate je do ubedljive pobede u Rumuniji vodio Dario Šarić sa 22 poena, 12 skokova i 5 asistencija, a pratio ga je Ivica Zubac sa 20 poena i 9 skokova. Bojan Bogdanović je meč završio sa 8 poena, 4 skoka i 5 asistencija.

Rasplet je viđen i u Grupi B gde su Turska i Letonija upisali nove pobede, a u narednoj rundi takmičenja priključiće im se i Ukrajina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke