Spisak sve kraći - Još jedan reprezentativac odlučio da ne igra za "Orlove"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.11.2017.
17:29
Izvor: Sportske.net

Selektor Aleksandar Đorđević saznao je danas da još jedan igrač neće nastupiti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Srpski internacionalac iz redova Olimpijakosa Nikola Milutinov odlučio je da ne nastupi za Srbiju u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Centar Olimpijakosa nalazi se na spisku igrača kluba iz Pireja koji su otvorenim pismom saopštili odluku da ne nastupe za svoje reprezentacije.

"Od našeg detinjstva, uvek smo odgovarali na svaki poziv naših nacionalnih timova. Nedeljama smo ostajali daleko od svojih porodica, ne obraćajući pažnju na umor i igrorišući rizik od povreda. Zapravo, pretrpeli smo nekoliko povreda i igrali 'preko' njih kad god se to od nas tražilo. Poznato je da smo to radili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti i zbog toga se nikada nismo žalili.

Međutim, s obzirom na promene do kojih je došlo u kalendaru, našli smo se u neprijatnoj situaciji jer moramo da saopštimo odluku da ne nastupimo za naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

U ovoj fazi praktično je nemoguće i neprofesionalno da odsustvujemo sa predstojećih utakmica svojih klubova u Evroligi. Većina je već propustila veći deo treninga u predsezoni zbog priprema za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Nadamo se da će se situacija uskoro vratiti u normalu, tako da ćemo moći ponovo da pomognemo našim nacionalnim timovima
", navodi se u otvorenom pismu košarkaša Olimpijakosa.

Pismo su potpisali grčki reprezentativci Jorgos Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru, kao i reprezentativci Srbije i Letonije Nikola Milutinov i Janis Strelnieks.

Ovakva odluka prvotimaca Olimpijakosa ne predstavlja nikakvo iznenađenje jer se od igrača koji nastupaju za evroligaške ekipe očekivalo da povuku ovakve poteze.

Nikola Milutinov u poslednje dve godine nije nastupao za Srbiju na međunarodnim takmičenjima, a poslednji put je bio član "A" selekcije na Evropskom prvenstvu 2015. godine kada su "Orlovi" zauzeli četvrto mesto u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Žile Stajić
Tuesday, 14.11.2017
00:10

Pozdravio te De Markus Nelson!

avatar
!?!?!?!?!?
Monday, 13.11.2017
21:38

Još jedan dokaz da Srbi samo kroz priču i ako imaju neki interes od toga vole Srbiju.Kako se voli svoja zemlja treba da naučimo od Hrvata.Tužno,ali istinito.

avatar
Manitu
Monday, 13.11.2017
20:43

Nece niko u kvalifikacija kad znaju da na svetsko nece ici niti ga videti

avatar
M_85
Monday, 13.11.2017
18:57

Koliko vidim, svetsko/evropsko prvenstvo u kosarci ce se pretvoriti u amatersko prvenstvo.