Spektakl u Novom Mestu - Krka slavila posle dva produžetka

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.12.2015.
23:21
Izvor: Sportske.net

Slovenački derbi koji su Krka i Tajfun odigrali u okviru 16. kola ABA lige u potpunosti je opravdao taj epitet pošto je pitanje pobednika rešeno posle dva produžetka i mnogo uzbuđenja.

aba-liga.com/Krka/Drago Perko
aba-liga.com/Krka/Drago Perko

Povezane vesti

Sjajna košarkaška predstava viđena je večeras u dvorani "Leona Štuklja" u Novom Mestu gde su snage odmerili veliki rivali slovenačke košarke Krka i Tajfun.

Košarkaši Krke savladali su Tajfun rezultatom 101:96 (19:17, 18:32, 16:18, 21:7, 11:11, 18:11) posle velikog preokreta i dva produžetka čime je slovenački derbi u potpunosti opravdao očekivanja.

Prva deonica nagovestila je da bismo mogli da gledamo neizvesnu utakmicu ali je onda gost odigrao fantastičnu drugu četvrtinu i pobegao na "+14" što je prednost koju je Tajfun zadržao sve do ulaska u poslednji period meča.

Veliki problem za Krku predstavljala je činjenica da je Jure Lalić sredinom treće četvrtine zaradio četvrtu ličnu grešku zbog čega je nosilac igre ekipe iz Novog Mesta dugo vremena proveo na klupi.

Stefan Sinovec je u tim momentima držao domaće u životu, a Tajfun nikako nije uspevao da pronađe igru koja mu je donela dvocifrenu prednost. Usledila je neizvesna završnica u kojoj je Krka stigla do izjednačenja a potom promašila šut za pobedu.

Usledila je petominutna drama u produžetku. Tajfun je uz sjajnu rolu Aleksandra Ponjavića stigao do "+3" na 15 sekundi pre kraja ali je onda Partizanov "dželat" Mirko Mulalić pogodio trojku iz okreta i vratio na snagu rezultatski egal.


Posle izjednačenja i tajm-auta Tajfuna domaći su odigrali odličnu odbranu ali su ponovo prokockali akciju za pobedu pa se otišlo u drugi produžetak.

Na kraju je bivši košarkaš Partizana Stefan Sinovec izrastao u junaka utakmice pošto je u drugom produžetku postigao dve trojke i rešio pitanje pobednika.

Upravo je Stefan Sinovec bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 31 poenom i 8 skokova, dok je na drugoj strani dominirao Domen Bartož sa 20 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke