Spektakl u najavi - Zvezda protiv NBA ligaša pred Delijama u ''Areni''?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.12.2016.
19:07
Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

I ne samo to, radi se i na Zvezdinim spektakularnim gostovanjima...

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović je u opširnom intervjuu za ''redstarbelgrade.info'' govorio o brojnim aktuelnostima u srpskom predstavniku u Evroligi, a u iščekivanju prestojećih mečeva sa Realom i CSKA, prvi čovek kluba je nagovestio i neke još veće spektakle koji bi mogli da se dogode u narednim godinama.

Naime, Čović ne krije da se u Zvezdi ''intenzivno radi'' na organizovanju mečeva sa NBA klubovima u predsezoni. Ono što bi bilo najspektakularnije u celoj priči jeste eventualni dolazak nekog od NBA ligaša u Beograd, na utakmicu sa Zvezdom.

''To je jedna jako interesantna ideja za nas i mi smo još prošle godine počeli da intenzivno radimo na tim turnejama, kako da Zvezda gostuje u SAD, tako i da neki od NBA klubova dođe u Beograd. Za realizaciju tog projekta potrebno je tri do pet godina. NBA klubovi imaju definisan raspored po pet godina unapred. To su ozbiljno organizovane mašinerije'',
objašnjava Čović, a iz ovoga sledi zaključak da bi takav spektakl mogao da se očekuje do 2020. godine.

Ali, ni to nije sve. Uporedo sa pokušajima da se organizuje meč sa NBA ligašima, radi se i na mečevima sa ekipama sa još dva kontinenta.

''Radimo i na Zvezdinim gostovanjima u Kini i Australiji jer su to takođe ogromna i bogata tržišta. Smatram da je Kina obećana zemlja što se tiče sporta i košarke. Moguće je da ćemo na tom polju delovati brže u odnosu na Ameriku'', konstatovao je Čović.

Što se tiče ostalih aktuelnih tema, Čović je, između ostalog, istakao kako Cedevitu vidi kao Zvezdinog najvećeg konkurenta u borbi za plasman u Evroligu sledeće sezone, podsećajući pritom i na nedavnu izjavu Žordija Bertomeua, koji je Partizanu poželeo uspeh u FIBA Ligi šampiona.

''Evroliga nam je prioritet. Mada smo u toj borbi, prema rečima gospodina Žordija, na više godina izgubili najvećeg konkurenta.

Interesantna je Cedevita, iskren da budem. I još kao privatan klub. I voleli se mi ili ne, ali Tedeski daje dobra sredstva. Udaramo se mi, i iznad stola i ispod stola, ali njemu svaka čast'',
ističe Čović i s tim u vezi naglasio da se radi i na potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Evroligom.

Predsednik Zvezde očekuje i skoru rekonstrukciju hale ''Aleksandar Nikolić'', koja bi trebalo da ubuduće prima više od 10.000 gledalaca, a još jedna tema o kojoj se već godinama polemiše jeste odnos Zvezde i FMP-a.

S tim u vezi, Čović je imao poruku za sve ''dušebrižnike''.

''Svi smo mi u jednom sistemu jer se radi o mladom timu uz nekoliko starijih igrača koji su vam uvek neophodni za takav koncept. Po svom pravnom statusu FMP je klub za sebe.

Znam da se neki ubiše analizirajući podatke sa APRa i ostale stvari, ali mi smo sve uradili po zakonu. Adresa Crvene zvezde je Mali Kalemegdan, a bila je i Stjepana Supanca. I još jednom da ponovim svima koje ovo strašno boli – šta ćemo, može nam se'',
poručio je, između ostalog, Nebojša Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Thursday, 22.12.2016
10:16
avatar
Thursday, 22.12.2016
12:05

Kaze se perpeNdikularne, a u toj fori ne kaze ni to nego perspektikularne:-D

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 22.12.2016
06:36

Sto znaci da cemo tada biti najjaci i u svom zenitu. Odlicno se radi, tada ce Zvezda postati najtrofejniji tim u Srbiji, ta godina ce biti posebna.

avatar
Thursday, 22.12.2016
01:07

Dajte Golden da se igramo :D

avatar
сочинитељ
Wednesday, 21.12.2016
20:53

Ekipe će na dresovima u svim takmičenjima logo Partizan Igokea i Igokea Partizan, imaće zajednički Upravni odbor, prostorije, razmenjivaće igrače bez obeštećenja, a u planu je i izgradnja hale.nnUgovor su na stadionu crno-belih potpisali predsednik Partizana Predrag Danilović i predsednik Igokee i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.nn- Celo Sportsko društvo stoji iza ovog sporazuma, koji je značajan na mnogo načina. Ovo je tek početak. Da naglasim, nas sada treba posmatrati kao jedan klub.

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 21.12.2016
20:50

Oni moraju na tome intenzivno da rade a neko je pozvan u SAD na turneju...mislite o tome.

avatar
Lazar Grobar
Wednesday, 21.12.2016
20:39

HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JE NEKO BIO NA TURNEJU U AMERICI KOMŠINICA JOŠ NIJE POSTOJALA

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 21.12.2016
21:57

Idi komentarisi video od zeljka pantica,molim te

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 21.12.2016
20:23

Mozete da ga volite ili ne, ali uradio je ono sto je obecao. Stavio je tacku na crno beli monopol nad srpskom kosarkom, ugasio je crno beli svet i obojio ga u crveno. Ocekujemo komentare dva najveca strucnjaka oko adresa, piba i ostalih stvari...Neka im to, mi cemo da uzimamo trofeje. :)

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 21.12.2016
21:15

Što te boli to oko pib-a?Jel znaš jedan takav slučaj u svetu ili kod nas?Znači zato ...

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 21.12.2016
21:58

Ne boli me ni najmanje, ne interesuje me uopste. :D Kao sto rekoh, zanimajte se vi oko pibova, mi cemo uzimati trofeje. :) A to sta koga boli, dovoljno pokazuje tvoje ime ovde. Vise mrzite tudje nego sto volite svoje, uvek je bio i uvek ce biti vas problem. :)

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 21.12.2016
21:56

Boli tebe boli dominacija,nema vas nigde

avatar
Paul Maclean
Wednesday, 21.12.2016
20:21

Samo da pitam grobare gde je bio pravi kk partizan kad ste se prodali zepteru

avatar
babaroga
Wednesday, 21.12.2016
20:19

Standardno. Nista nije rekao sto vec nisam cuo, samo je potvrdio da imam odlicne izvore. A za ovo zadnje, kad vec pita-ja cu pivo :D

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 21.12.2016
20:12

Tako je Covke majstore,sad se zavalite i citajte komentare :D

avatar
X
Wednesday, 21.12.2016
21:02

Nekome je to u planu, bice pre da vas lozi kako biste se primili i voleli ga jos vise.. a neko je vec igrao sa NBA timovima :)

avatar
Treš retardizam
Wednesday, 21.12.2016
22:39

U proslom veku.. Sada bi cistili parket sa vama,150 razlike po mecu.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 21.12.2016
21:56

Super,bas mi je drago,gde ste sad?