Spektakl u najavi - Zvezda protiv NBA ligaša pred Delijama u ''Areni''?!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 21. decembar 2016.

 • 19:07

 • Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

I ne samo to, radi se i na Zvezdinim spektakularnim gostovanjima...

Spektakl u najavi - Zvezda protiv NBA ligaša pred Delijama u ''Areni''?!
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović je u opširnom intervjuu za ''redstarbelgrade.info'' govorio o brojnim aktuelnostima u srpskom predstavniku u Evroligi, a u iščekivanju prestojećih mečeva sa Realom i CSKA, prvi čovek kluba je nagovestio i neke još veće spektakle koji bi mogli da se dogode u narednim godinama.

Naime, Čović ne krije da se u Zvezdi ''intenzivno radi'' na organizovanju mečeva sa NBA klubovima u predsezoni. Ono što bi bilo najspektakularnije u celoj priči jeste eventualni dolazak nekog od NBA ligaša u Beograd, na utakmicu sa Zvezdom.

''To je jedna jako interesantna ideja za nas i mi smo još prošle godine počeli da intenzivno radimo na tim turnejama, kako da Zvezda gostuje u SAD, tako i da neki od NBA klubova dođe u Beograd. Za realizaciju tog projekta potrebno je tri do pet godina. NBA klubovi imaju definisan raspored po pet godina unapred. To su ozbiljno organizovane mašinerije'',
objašnjava Čović, a iz ovoga sledi zaključak da bi takav spektakl mogao da se očekuje do 2020. godine.

Ali, ni to nije sve. Uporedo sa pokušajima da se organizuje meč sa NBA ligašima, radi se i na mečevima sa ekipama sa još dva kontinenta.

''Radimo i na Zvezdinim gostovanjima u Kini i Australiji jer su to takođe ogromna i bogata tržišta. Smatram da je Kina obećana zemlja što se tiče sporta i košarke. Moguće je da ćemo na tom polju delovati brže u odnosu na Ameriku'', konstatovao je Čović.

Što se tiče ostalih aktuelnih tema, Čović je, između ostalog, istakao kako Cedevitu vidi kao Zvezdinog najvećeg konkurenta u borbi za plasman u Evroligu sledeće sezone, podsećajući pritom i na nedavnu izjavu Žordija Bertomeua, koji je Partizanu poželeo uspeh u FIBA Ligi šampiona.

''Evroliga nam je prioritet. Mada smo u toj borbi, prema rečima gospodina Žordija, na više godina izgubili najvećeg konkurenta.

Interesantna je Cedevita, iskren da budem. I još kao privatan klub. I voleli se mi ili ne, ali Tedeski daje dobra sredstva. Udaramo se mi, i iznad stola i ispod stola, ali njemu svaka čast'',
ističe Čović i s tim u vezi naglasio da se radi i na potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Evroligom.

Predsednik Zvezde očekuje i skoru rekonstrukciju hale ''Aleksandar Nikolić'', koja bi trebalo da ubuduće prima više od 10.000 gledalaca, a još jedna tema o kojoj se već godinama polemiše jeste odnos Zvezde i FMP-a.

S tim u vezi, Čović je imao poruku za sve ''dušebrižnike''.

''Svi smo mi u jednom sistemu jer se radi o mladom timu uz nekoliko starijih igrača koji su vam uvek neophodni za takav koncept. Po svom pravnom statusu FMP je klub za sebe.

Znam da se neki ubiše analizirajući podatke sa APRa i ostale stvari, ali mi smo sve uradili po zakonu. Adresa Crvene zvezde je Mali Kalemegdan, a bila je i Stjepana Supanca. I još jednom da ponovim svima koje ovo strašno boli – šta ćemo, može nam se'',
poručio je, između ostalog, Nebojša Čović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari