SP U19 - Hrvati u neverici, Amerika je šampion!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.07.2015.
21:49
Izvor: Sportske.net

Omladinska košarkaška reprezentacija Hrvatske imala je titulu prvaka sveta u rukama ali je promašeno slobodno bacanje dve sekunde pre kraja omogućilo Americi da u produžetku stigne do trofeja.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Godinama unazad selekcije košarkaške reprezentacije Hrvatske nemaju sreće na velikim takmičenjima a usud je stigao i omladinsku selekciju naših zapadnih suseda na Svetskom prvenstvu u Grčkoj.

Fantastična partija u meču za titulu nije pretočena u zvanje svetskog prvaka pošto je Luka Božić promašio slobodno bacanje za pobedu nad Amerikom dve sekunde pre kraja regularnog toka susreta.

Sjedinjene Američke Države slavile su u finalu Svetskog prvenstva posle produžetka rezultatom 79:71 (14:13, 20:18, 16:16, 17:20, 12:4) pošto izabranici Anta Nazora nisu uspeli da se povrate od šoka koji su doživeli.

Fantastičnu partiju prikazali su hrvatski košarkaši u finalu Svetskog prvenstva, na momente su dominirali u odnosu na Amerikance ali je Luki Božiću ruka zadrhtala kada je bilo najvažnije.

Upravo je mladi krilni centar Zagreba preuzeo odgovornost kada je bilo najvažnije ali mu je nakon faula zadrhtala ruka. Džoš Džekson faulirao je Božića tri sekunde pre kraja pri vođstvu Amerike rezultatom 67:66.

Luka je pogodio prvo slobodno bacanje i doneo produžetak "Kockastima", da bi potom promašio šut za titulu prvaka sveta. Produžeci su bili formalnost, Hrvati nisu uspeli da prebole Božićev promašaj pa je na kraju Amerika osvojila titulu prvaka sveta za uzrast do 19 godina.

Fantastičnu partiju u poraženom sastavu upisao je Nik Slavica koji je postigao 23 poena i pritom ostvario 5 skokova i upisao 6 asistencija. U redovima svetskog šampiona najbolji je bio Džalin Brunson sa 14 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

Podsećamo da je reprezentacija Srbije na upravo završenom Mundobasketu za omladince zauzela devetu poziciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Sunday, 05.07.2015
22:58

Svaka im čast u svakom slučaju. Bez 2-3 ponajbolja igrača su ovo napravili.