SP - Poslednje tri "vize", u redu pet reprezentacija!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.02.2019.
10:52
Izvor: Sportske.net

Jasno je da će bez "pečata" u pasošu ostati reprezentativci dve selekcije koje su ostale u igri do samog kraja kvalifikacija.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Do kraja dana i tokom naredne noći biće odigrane poslednje kvalifikacione utakmice za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

Format Mundobasketa promenjen je pred planetarnu smotru u Kini, pa će tako 32 reprezentacije voditi završne borbe za titulu prvaka.

Juče smo dobili potvrdu da će i naš nacionalni tim igrati u Kini, a pored Srbije plasman je obezbedilo još 28 reprezentacija računajući i domaćina Mundobasketa.

Evropa će dati još jednog učesnika, biće to bolji iz okršaja Crne Gore i Letonije. Našim komšijama za plasman na Svetsko prvenstvo igra bilo kakva pobeda i poraz do osam poena razlike. Letonija juri trijumf od devet i više poena razlike.

Još dve karte za Kinu biće uručene selekcijama iz američkog dela kvalifikacija. U redu su Portoriko, Urugvaj i Dominikanska Republika, a u poslednjem kolu gledaćemo međusobni susret Portorika i Urugvaja.

Pobednik pomenutog meča obezbediće plasman na Mubdobasket, mada Portoriko ima šanse za prolaz čak i u slučaju poraza. Istina, onda bi Dominikanska Republika morala da pretrpi ubedljiv poraz od Brazila na domaćem terenu.

Dominikani je za plasman na Svetsko prvenstvo potrebna pobeda nad Brazilom ili poraz uz trijumf Portorika nad Urugvajem. Ukoliko Dominikanska Republika izgubi od Brazila, a Urugvaj savlada Portorikance, odlučivaće koš-razlika između Dominikane i Portorika a tu je u prednosti tim Melvina Lopesa.

Plasman na Svetsko prvenstvo do sada su obezbedili:

Afrika - Angola, Obala Slonovače, Nigerija, Senegal i Tunis;

Amerika - Argentina, Brazil, Kanada, Sjedinjene Američke Države i Venecuela;

Azija i Okeanija - Australija, Kina, Iran, Japan, Jordan, Novi Zelend, Filipini i Južna Koreja;

Evropa - Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Poljska, Rusija, Srbija, Španija i Turska.

Svetsko prvenstvo Kina

Žreb za grupnu fazu Mundobasketa zakazan je za 16. mart. Prvenstvo je na programu od 31. avgusta do 15. septembra tekuće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 25.02.2019
12:15

Micic
Jovic
Teodosic
Bogdanovic
Kalinic
Lucic
Bjelica
Milutinov
Marjanovic
Jokic/Raduljica
To bi neka osovina trebala da bude (Raduljica tu upada ako Jokic odustane, ili ne mora nek ti osovinu cine 9 igraca sto je dovoljno, a Raduljica nek bude 10.).
Za 11 igraca konkurisu Guduric/Nedovic/Milosavljevic, a za 12. poslednjeg, Dangubic/Simonovic, ili neka iskusna cetvorka (Jelovac, Macvan), ili da se povede neki mlad igrac da mu se pruzi sansa da oseti "cari" velike scene (Pecarski, Simanic, Miskovic,...).

avatar
Rajko Mitic
Monday, 25.02.2019
16:07

Pecarski ? 😂😂😂

avatar
nenadnenad1234
Monday, 25.02.2019
20:27

Ma lupio tri mlada igraca. Koda je bitno ko ce nam 12. bude.