SP (kval.) - Poraz Gruzije, opcija više za "Orlove"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
21:46
Izvor: Sportske.net

Ne treba se oslanjati na "rezervnu opciju", ali će je Srbija svakako imati pred meč odluke sa Izraelom.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Pokušaće košarkaška reprezentacija Srbije da se pobedom nad Izraelom u Beogradu iskupi za večerašnji poraz u Estoniji i da sama odluči o svojoj sudbini kada je plasman na Svetsko prvenstvo u pitanju.

Nakon kompletiranog pretposlednjeg kola u Grupi L "Orlovi" i dalje imaju trijumf više od pratilaca, ali se situacija zakomplikovala jer se plasmanu na Svetsko prvenstvo sada nadaju i Izraelci, dok je Gruzija ispala iz igre usled večerašnjeg poraza od Grčke.

Grci su na Kritu savladali Gruziju rezultatom 81:69 (23:14, 21:17, 22:20, 15:18) i tako učinili neku vrstu usluge našem nacionalnom timu.

Zašto bi večerašnji poraz Gruzije mogao da ima veliki značaj za Srbiju. Prvo, Gruzija je ispala iz igre jer ima trijumf manje od "Orlova", a slabiji međusobni skor.

Drugo, sada bi Gruzija trijumfom nad Estonijom otvorila Srbiji vrata Mundobasketa u slučaju poraza od Izraela.

Dovoljno će biti da Srbija ne izgubi od Izraela sa više od 22 poena razelike, a da Gruzija u Tbilisiju savlada Estonce, pa da "Orlovi" čak i uz poraz u poslednjem kolu prođu dalje zbog bolje koš razlike u trouglu sa Izraelom i Gruzijom.

Evo kako trenutno izgleda ta mini tabela, uz napomenu da Srbija i Izrael treba da odmere snage u poslednjem kolu.

Srbija 6-5 266-220 +46
Izrael 5-6 232-230 +2
Gruzija 5-6 293-341 -48

Da ponovimo još jednom. Trijumf Gruzije nad Estonijom i poraz Srbije od Izraela sa razlikom koja neće biti veća od 22 poena vodi "Orlove" na Mundobasket.

Bolje od toga svakako će biti da Srbija savlada Izrael i ne čeka nikakvu pomoć sa strane.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke