SP (kval.) - Poljaci se ne šale, prvi poraz Litvanije

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.11.2018.
22:38
Izvor: Sportske.net

"Stotkom" na gostovanju Holandiji reprezentacija Poljske zadržala je mesto koje vodi na Mundobasket. Italija nanela prvi poraz Litvancima.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Kompletirano je treće kolo druge runde kvalifikacija za Mundobasket u Grupi J.

Ranije danas Hrvatska je na svom terenu savladala Holandiju, a večeras su pobede zabeležile još selekcije Poljske i Italije.

U derbiju kola Italija je na svom terenu savladala Litvaniju rezultatom 70:65 (20:24, 22:11, 11:18, 17:12) i tako došla u poziciju da u sledećem kolu overi plasman na planetarnu smotru.

Avudu Abas (13 pts) i Aćile Polonara (11 pts, 7 sk, 3 as) vodili su Italiju do trijumfa nad prvoplasiranim timom Grupe J i sigurnim učesnikom Mundobasketa u Kini.

U reprezentaciji Litvanije najefikasniji je bio Mantas Kalnietis sa 15 poena i 6 asistencija. Pratio ga je Jonas Mačiulis sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i isto toliko skokova.

Italija sada ima skor 7-2 i ukoliko u sledećem kolu savlada Poljsku u gostima overiće plasman na Mundobasket.

Poljaci su večeras u Den Bošu razbili Holanđane (105:78) i tako na najbolji mogući način materijalizovali pobedu nad Hrvatskom iz prethodnog "prozora".

Naturalizovani Poljak Eron Sel ubacio je 20 poena u trijumfu nad Holandijom, a Maciej Lampe je završio meč sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Poljska je zadržala treće mesto na tabeli sa skorom 5-4, a ukoliko savlada Italiju na domaćem terenu biće jako blizu plasmana na Svetsko prvenstvo iako ništa neće biti rešeno pre poslednjeg kvalifikacionog "prozora".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke