SP (kval.) - Poljaci dolaze u Hrvatsku po vizu za Kinu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.12.2018.
22:04
Izvor: Sportske.net

Nakon večerašnjeg trijumfa nad selekcijom Italije reprezentacija Poljske stigla je nadomak plasmana na Mundobasket.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Jako smo blizu raspleta u kvalifikacionoj Grupi J nakon večerašnjih mečeva 4. kola.

Reprezentacija Litvanije ranije je overila plasman na Mundobasket, a kako trenutno stoje stvari iz Grupe J će joj se pridružiti Italija i Poljska.

Poljaci su večeras na svom terenu savladali "Azure" rezultatom 94:78 (31:18, 21:23, 21:24, 19:11) i dva kola pre kraja kvalifikacija stavili sebe u najpovoljniju moguću situaciju.


Maciej Lampe sa 22 (8 sk, 2 as) i Mateuš Pontika sa 18 poena (6 sk) vodili su Poljsku do šestog trijumfa u Grupi J, odnosno do trećeg ako računamo samo utakmice druge faze kvalifikacija.

Italijani večeras nisu imali rešenje za raspoložene Poljake i dobro je što su na kraju uspeli da izbegnu poraz sa većom razlikom od one kojom su dobili prvi meč na svom terenu.

Pjetro Aradori i Avudu Abas bili su najefikasniji u poraženom sastavu sa po 13 poena, a pratili su ih Kristijan Barns i Alesandro Đentile sa po 10 poena.

Dva kola pre kraja Poljska ima trijumf više i bolji međusobni skor od Mađara, pa će u slučaju trijumfa nad Hrvatskom u sledećem kolu overiti plasman na Svetsko prvenstvo.

5. kolo (22. februar)
Holandija - Litvanija
Italija - Mađarska
Hrvatska - Poljska

6. kolo (25. februar)
Litvanija - Italija
Poljska - Holandija
Mađarska - Hrvatska

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke