SP (kval.) - Kapitalni skalp Crnogoraca!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.11.2018.
21:02
Izvor: Sportske.net

Pobeda koju je reprezentacija Crne Gore večeras ostvarila u Rigi mogla bi da bude odlučujuća u borbi za plasman na Mundobasket.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U grupi u kojoj su selekcije Španije i Turske već viđene kao putnici na Mundobasket do kraja kvalifikacija vodiće se velika borba za treće mesto.

Crna Gora je večerašnjom pobedom nad Letonijom u Rigi 84:75 (24:20, 21:21, 16:20, 23:14) napravila krupan korak ka plasmanu na planetarnu smotru u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Izabranici Zvezdana Mitrovića uzeli su "brejk" na gostovanju Letoniji, a kako im raspored ide na ruku reklo bi se da sada sve drže u svojim rukama.

Košarkaš Valensije Bojan Dubeljević vodio je "Sokolove" do trijumfa u Rigi sa 22 poena i 3 skoka, pratili su ga Derek Rajan Nidam sa 19 i Blagota Sekulić sa 15 poena.

Na drugoj strani blistao je Martins Meiers sa 27 poena i 4 skoka, ali to nije bilo dovoljno da Letonija izbegne poraz u verovatno najvažnijoj utakmici druge runde kvalifikacija.

Crna Gora sada ima skor 5-4, takav učinak imaju još Letonija i Ukrajina, ali treba imati u vidu da naše južne komšije do kraja kvalifikacija igraju na svom terenu protiv Turske i Letonije, a u međuvremenu će u goste Ukrajini koju su u prvom meču dobili rezultatom 90:84.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke