SP (kval.) - Čudesni Vilson srušio Francuze, meč odluke sa Rusijom

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
22:08
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana Džamar Vilson vodio je Finsku do šeste pobede u kvalifikacijama za Mundobasket i tako je ostavio u igri za plasman na planetarnu smotru.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Biće uzbudljivo u poslednjem kolu Grupe L u kojoj igra Srbija, ali će jednako uzbudljiva završnica kvalifikacija biti i u Grupi K u kojoj Finska i Rusija jure poslednju vizu za Kinu.

Predvođena fantastičnim Džamarom Vilsonom, selekcija Finske večeras je na svom terenu savladala Francusku rezultatom 76:69 (14:14, 17:19, 22:15, 23:21) i tako ostala u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

Bivši košarkaš Partizana ubacio je 29 poena Francuzima i pride zabeležio 6 asistencija i 4 skoka! Sasu Salin je doprineo sa 14 poena i 2 skoka, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Amin Nua (19 pts, 4 sk) i Matijas Lesor (11 pts, 10 sk, 3 as).

Rusija je ranije danas deklasirala Bugarsku (60:104) ali to nije bilo dovoljno da "Baćuške" overe vizu za Kinu.

Rusija kolo pre kraja ima trijumf više od Finske, pa ćemo u poslednjem kolu gledati direktan okršaj ove dve selekcije za mesto na Mundobasketu.

Rusiji igra svaka pobeda i poraz sa "pola koša razlik", dok Finska mora da dobije sa +3 ili više kako bi kao treća u Grupi K prošla na Svetsko prvenstvo.

Plasman na Mundobasket iz ove grupe ranije su obezbedile selekcije Francuske i Češke.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke