SP (kval.) - Aktuelni šampion sveta izvadio vizu za Kinu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.12.2018.
09:11
Izvor: Sportske.net

Zaključno sa noćašnjim utakmicama u američkom delu kvalifikacija, plasman na Svetsko prvenstvo u Kini obezbedilo je sedamnaest reprezentacija.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Naredne godine na programu je osamnaesto izdanje Svetskog prvenstva za košarkaše, a spisak učesnika planetarne smotre popunjava se iz dana u dan.

Zaključno sa jučerašnjim mečevima odigranim u četiri različite konfederacije, plasman na Mundobasket u Kini obezbedilo je sedamnaest reprezentacija, računajući i domaćina turnira.

Tokom noći igralo se na američkim kontinentima, a vize za Kinu izvadile su reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Venecuele i Argentine.

Aktuelni šampion sveta savladao je u Montevideu Urugvaj 78:70 (22:17, 17:23, 11:14, 28:16) i tako stigao do osmog trijumfa u kvalifikacijama i plasmana na planetarnu smotru.

U jeku NBA sezone u timu aktuelnog šampiona sveta nije bilo najvećih zvezda američke košarke, pa je tako član Viskonsina Trevis Tris vodio "Amere" do pobede u Montevideu sa 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Plasman na Svetsko prvenstvo noćas su osigurale još selekcije Argentine i Venecuele, a američka konfederacija ukupno će dati sedam učesnika na Svetskom prvenstvu, tako da tek predstoje završne borbe za četiri vize koje garantuju put u Kinu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke