Šoumen Trinkijeri je "Milanez", dobro zna šta je derbi, a sutra mu se ispunjavaju snovi

Autor: Pavle Knežević
petak 23.11.2018.
14:45
Izvor: Sportske.net

Ko stiče pravo da se "širi" po kafićima i na poslu i šta mu dođe "kajmak na pljeskavicu". Zezanje je gušt.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Paritzana Andrea Trinkijeri pokazao je duh i šarm u najavi derbija, za koji je rekao da jedva čeka, jer će moći deci da priča kako je to sedeti na klupi tokom "večitog" duela.

"Prvi derbi. Ako si u košarci, uvek sanjaš da budeš na klupi ili Partizan-Crvena zvezda ili Panatinaikos-Olimpiakos. To je ono…Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema treće. Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želeo da filozofiram, nego da doživim, uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana mojoj deci mogu da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru Partizan-Zvezda", rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je istakao da zna šta znači derbi.

"Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet-šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici.

Imao sam u ove tri nedelje iskustva sa grobarima i sa zvezdašima. Ovaj derbi je definitivno više nego igra, 100 odsto, ali nije rat, jer u tom zezanju je gušt. Zato sam su me navijači Zvezde lepo dočekali, rekli su mi 'srećno, ali ne u subotu'. Meni je svaki trenutak od sada samo uživanje
", rekao je Trinkijeri.

Zvezda je trenutno lider ABA lige, pošto ima svih osam pobeda iz osam kola.

"Zvezda je iskusna, talentovana, duboka, nema poraz ove sezone, a mi imamo četiri. Favoriti su, ali ako postoji utakmica gde tim koji nije favorit ima nešto više, to će biti. Da li će to biti dovoljno, znaćemo oko sedam sati sutra. Detalji su jako važni, jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul, jedna mala stvar su važne u utakmici.

Zato treba koncentracija, ali moramo da budemo pametni da budemo malo opušteni, jer je ovo prvi derbi, novembar je. Ima još mnogo stvari koje se mogu desiti ove sezone. Treba nam dobra, čvrsta, energična utakmica. Imaćemo ogromnu podršku sutra, moramo to da pretvorimo u pozitivan nastup.

Ja sam posle utakmice sa Valensijom imao mnogo gori osećaj nego kad sam došao kući i pogledao utakmicu. Tu sam video da smo pukli u poslednjih pet minuta, nismo imali energije. Ovo je derbi, ovde ne možeš da ostaneš bez energije, naći ćeš je negde, ukrašćeš je
", rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je bio jako dobro raspoložen i nije propustio priliku da se našali.

"Ako me pitate za petorku, izdiktiraću vam je odmah: Todorić, Lončar, Dalipagić, Miško Marić i Šilobad. Već sam probao da im kažem taktiku, ali oni su rekli ne treba, ti slušaš nas", rekao je trener uz osmeh i dodao da će sutra u konkurenciji za tim biti i Aranitović i Trifunović.

Trinkijeri je na konferenciju za novinare došao sa Radetom Zagorcem i Markusom Pejdžom, sa kojima je seo za sto, dok je portparol kluba Ivan Ivković stajao sa strane.

Zagorac Trinkijeri Pejdz

"Ja sam novi 'pres ofiser'. Derbi je derbi i to je utakmica za velike igrače. 'The' igrače, ne 'A' igrače. I ja sam vam doveo dva velika igrača koji znaju šta je derbi. Markus koji je igrao četiri godine vrhunske derbije u SAD i Zagorca. Markus, kakva su tvoja očekivanja?", pitao je trener svog igrača.

"Igrao sam na koledžu američku verziju ovog derbija, slušao sam mnogo priča. Znam da je utakmica u kojoj je ulog veliki i jedva čekam da vidim kakva je u poređenju sa onima u Americi. Ali, na kraju krajeva, mi smo tim", rekao je Pejdž.

Zagorac je kazao da ima neka iskustva jer je igrao polufinala i finala protiv Partizana i Zvezde dok je bio u Megi.

"Tako da imam neki osećaj kako to izgleda. Priprema se u nekom taktičkom delu ne razlikuje previše, ali najvažnija stvar je mentalna priprema, neki reset prethodnih utakmica ,da sprovedemo zamisli stručnog štaba. To i nošenje sa pritiskom su ključni", rekao je Zagorac.

Rade Zagorac modrica

Njemu su na licu bile vidljive modrice od slomljenog nosa, ali je kazao da ne želi da se vadi na povrede.

"Mora u hodu da prolazi taj proces rehabilitacije, ne bih tražio opravdanja i alibije za masku, to je deo moje svakodnevnice i svako dalje obrazlaganje neće pomoći. To je što je", kaže popularni Zagor.

Kakvo je raspoloženje u ekipi? Da li su porazi iz Evrokupa uticali na vas?

"Svaki sport se igra ili pobeđuješ ili gubiš, ali ako sagledamo širu sliku, oni treba da budu deo razvojne stanice koji tim treba da prođe. Nije lepo gubiti, ali atmosfera je dobra jer su svi svesni da je to put ka nekom cilju koji mora da se ostvari", rekao je Rade Zagorac.

Utakmica Partizan-Crvena zvezda igra se sutra od 17 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Friday, 23.11.2018
17:00

Nadam se samo da rukometna igra fmp-a neće biti dozvoljena. Nije samo Lazić taj kome se sudi svaki peti faul, to je i Čović. Pošto ne može da odbrani ništa zbog fizičke inferiornosti, pravi non stop faulove, drži sa obe ruke igrača ili ga odgurava, podmeće se ispod njega. Zato je jako važno ko će suditi. Nadam se ne specijalci Čovića starijeg, Glišić, Milija,Obrknežević ili Mrdak.

avatar
DekiStankovic5
Friday, 23.11.2018
16:24

Utakmica prekretnica za Partizan u svakom smislu,jako bitna za nastavak sezone,jer ako izgube I u subotu tesko ce se opraviti do kraja,stoga verujem da ce uci zestoko napaljeni I spremni na sve ili nista,dok nama to svakako nije,ali opet derbi je I ne bi valjalo da izgubimo,a mislim da hocemo da budem iskren,iako smatram da smo dosta kvalitetniji ali smo u ozbiljnoj krizi I lose igramo.Ako ih napadnemo ispod kosa gde smo mnogo jaci od njih mislim da nemaju sanse,ali videcemo vec.