Šok terapija sa Atamanom nije uspela, Šved razbio Efes

Autor: Boban Filipović
sreda 20.12.2017.
19:55
Izvor: Sportske.net

Himki je na krilima svoje prve zvezde naneo deseti poraz Efesu ove sezone u Evroligi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Utakmica 13. kola Evrolige, odigrana u Podmoskovlju između Himkija i Efesa, završena je rezultatom 86:68.

Na početku meča su i jedni i drugi bili prilično raspoloženi u napadu, Aleksej Šved je bio prevaga i krvac što su Rusi stekli sedam poena prednosti posle prvih deset minuta igre.

U drugom periodu gosti za nijansu bolji, sputili su se na tri poena zaostatka do odlaska na veliki odmor, u trećoj su se u potpunosti vratili u meč, u par navrata uspeli da povedu i na ulazu u poslednju četvrtinu "kasnili" samo pola koša, ali su u poslednjih deset minuta pregaženi i ubedljivo poraženi.

Aleksej Šved je vodio Himki do pobede sa 25 poena, pogodio je šest trojki, podelio šest asisitencija, nabio indeks 30 i bio nerešiva enigma za Turke. Osim njega, dvocifreni u pobedničkom timu su bili Gil sa 16 i Vjalcev sa 12 poena. Bivši reprezentativac Srbije Stefan Marković je meč završio sa samo dva postignuta poena, promašio je sva četiri šuta iz igre, pogodio je samo penale, a njegov doprinos u napadu bio je pet asistencija na kontu i jedan ofanzivni skok. Pefi je po običaju "pokidao" odbranu, ukrao dve lopte rivalu, uhvatio dve pod svojim obručem. Čarls Dženkins nije mnogo igrao, tek 13 minuta, za to vreme ubacio jednu trojku iz tri pokušaja i imao jednu krađu.

Kod gostiju najefikasniji Erik MekKolum sa 20 poena, Krunoslav Simon je ubacio 16 i imao osam skokova, ali i sedam izgubljenih lopti, Brajant Danston je flertovao sa dabl-dablom (9 pts, 8 sk), kao i Vladimir Štimac, iako  je njegov učinak bio dosta tanji od uobičajenog ove sezone. Doskorašnji reprezentativac Srbije je postigao sedam poena i imao osam skokova, od toga pet u napadu, a valja napomenuti je na terenu odlukom novog trenera Ergina Atamana proveo nepunih 15 minuta, tako da tu, i u činjenici da su prodali čak 19 lopti, treba tražiti razloge desetog poraza Efesa u Evroligi ove sezone.

Ergin Ataman

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke