Smena na vrhu, FMP gurnuo Partizan na drugo mesto pred plej-of!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.05.2018.
19:51
Izvor: Sportske.net

Katastrofalna igra u drugoj četvrtini koštala poraza ekipu Partizana u Železniku, protiv direktnog rivala za prvo mesto u grupi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

U derbiju Grupe B sedmog kola Superlige Srbije, FMP je u Železniku savladao ekipu Partizana sa 87-82 i preuzeo prvo mesto na tabeli, zbog boljeg ukupnog međusobnog skora.

Prva četvrtina bila je onakva kakva se i očekivala, gledali smo ravnopravnu borbu dve najbolje ekipe u ovoj grupi, uz ''rezultatsku klackalicu'' koja je nešto više prevagnula u korist Partizana u tom periodu.

Ali, FMP u završnicu prvog kvartala uspeva da povede sa 25:23, što je bila uvertira za fenomenalnbu drugu deonicu ekipe iz Železnika.

Partizan je uspeo da izjednači na 25:25, a onda je ''Valjak'' potpuno stao, bez ikakve ideje u napadu i rešenja u odbrani protiv snažnog Odža i raspoloženih Nenadića i Jeremića.

Iz minuta u minut ''Panteri'' su uvećavali svoju prednost, napravivši seriju od 20:0, za vođstvo 45:25!

Ispostavilo se da je to bio ključni period igre za ishod ovog meča. U drugo poluvreme ušlo se vođstvom domaćih rezultatom 47:27, ali očekivao se nekakav odgovor Partizana, posle očajnih deset minuta.

Međutim, Stefan Pot je trojkom otvorio treću četvrtinu, pa je FMP stigao i do ''plus 23'' - 50:27, ne dozvolivši crno-belima da se u ovom delu igre značajnije približe.

Ipak, u poslednjoj četvrtini, kako se meč bližio kraju, domaći su počeli da posustaju, možda ih je stigao i umor, s obzirom da su večeras imali samo osmoricu igrača u rotaciji.

U Partizanu su se razigrali Najdžel Vilijams Gos i Đorđe Gagić, Bandža Si je pogodio važnu trojku i uz nekoliko ozbiljnih grešaka domaćih u napadu, Partizan je uspeo da se približi samo na četiri poena zaostatka - 72:68, na oko četiri minuta pre kraja.

Ali, ponovo se ističu Odžo i Jeremić, FMP povećava vođstvo na 77:70, a na drugoj strani odgovorio je Gos za 77:72.

Na tačno tri minuta pre kraja, Boriša Simanić pogađa za domaće, zatim blokira Gagića na drugoj strani, pa opet poentira i FMP je stigao na ''plus devet'' - 81:72!

Nenad Čanak je zartražio tajm-aut, posle kojeg Gagić sa linije penala smanjuje na 81:74, a Gos ''krade'' loptu Jeremiću i poentira u kontri za 81:76.

Ušlo se polako u penal završnicu, a konačna razlika je bila veoma bitka s obzirom da je Partizan prethodni duel kao domaćin dobio sa četiri poena razlike (94-90).

Na ulasku u poslednji minut, Bondža Si je upropastio kontru crno-belih pri rezultatu 83-77, Pot je zatim iznudio faul i sa linije slobodnih bacanja pogodio za 85-77.

Tu je bio kraj nadanjima crno-belih da mogu da izbegnu poraz ubedljiviji od četiri poena razlike.

Majkl Odžo danas je dominirao u ovoj utakmici sa 21 poenom i 17 skokova, uz indeks 36, a uz njega najlaslužniji za pobedu ''Pantera'' bili su i Jeremić sa 20, Nenadić sa 16 i Simanić sa 14 poena.

U Partizanu raspoložena samo dvojica igrača - Gagić sa 25 i Vilijams Gos sa 18 poena, ali uglavnom postignutih u drugom poluvremenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar000
Monday, 07.05.2018
20:31

FMP ponovo rutinski protiv nas. Neverovatno je koliko mi ne znamo sa njima. Usput, neki nasi igraci kao na klanje da su dosli a ne na utakmicu. Jedva cekm kraj sezone da ne gledam vise neke likove koji mi cetiri godine kidaju zivce. Jedino sto znaju je da sutaju trojke a ne mogu ni obruc da pogode iz deset pokusaja. Ajte vi lepo pa-pa, i nekom drugom tamo nabijajte pritisak. Sve je u redu, talenti ste, znate, ali daleko vam lepa kuca, dosta ste vise davali Partizanu, mislite malo i na sebe. Dalje, Si kao pod kaznom u dvorani da je, covek ima deset puta ledjima protiv igraca koji su po pola metra nizi i ni jednom ne ume da zavrsi. Sta je bre ovo? Gagic borben, ali polomio je sve table loptom. I jos jedna stvar koju ponavljam evo vec drugu sezonu da se mi u odbrani kada su na terenu zajedno Novica i Vanja bukvalno raspadamo u odbrani. Znaci Novicin covek nam u svakom napadu polaze na prazan obruc dok on juri Gosa na centru igralista. Sve u svemu ovako igramo svaku, sreca pa su ostale ekipe dosta slabije. Kad Gos ne odigra tripl dabl utakmicu mi nemamo sta da trazimo protiv bilo koje ekipe koja je ozbiljnija malo. Resenja u napadu u drugoj cetvrtini su na nivou amaterskih ekipa, a i to malo sto smo umeli da napravimo visak onaj Marinkovic ne moze ni u obruc da zabode. Pet cistih suteva masi covek u tom periodu. Sve u svemu, veoma tanko... Ovakav FMP mora da se dobija sa 20 razlike, a ne da se gubi sa toliko. Ej, Bursac i Jeremic te dobijaju, ma smesno.

avatar
NAJVECI IKADA
Monday, 07.05.2018
21:54

To je realnost,koliko god da je Zvezda losa,vi ste komedija uvek

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 08.05.2018
10:38

Barem se ne borimo za opstanak u ligi i ne navijamo za tudji klub.

avatar
Балша Николић
Tuesday, 08.05.2018
00:12

Погледајмо трофеје и видећемо ко је комедија ахахах

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 07.05.2018
20:19

Hajde da probam drugacije iako nije u redu da objavljujete samo komentare onih ciji timovi nisu ni igrali. Ionako ce nas najveci takmac imati prednost domaceg terena u finalu zbog gumi-lige cak i ako bude imao manji broj pobeda u svojoj grupi nego mi u svojoj, a bolje je da idemo na njih u polufinalu, zar ne? Ne mislim da ovo namerno radimo, ali, ako je to slucaj, bas smo suptilni (sarkazam nivo 11) Hahaha

avatar
nenadnenad1234
Monday, 07.05.2018
20:04

Moj Marinkovicu...

avatar
kizito
Monday, 07.05.2018
19:55

Ove godine cemo da uzmemo titulu sa FMP-om.

avatar
MALI PLAVI
Monday, 07.05.2018
19:54

U finalu SLS igraju FMP i Borac iz Čačka!

avatar
NAJVECI IKADA
Monday, 07.05.2018
23:18

I kk partizanka u razvoju 😂