''Slučaj pehar'' - Posle Zvezde reagovao i KSS, čeka se Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.02.2018.
13:11
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Hoće li se saznati čije je delo onaj sraman čin koji je šokirao sportsku javnost u Srbiji?

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Tek što smo se obradovali da je finale Kupa Radivoja Koraća proteklo bez incidenata, juče se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznata osoba skida pločice sa pehara, sa imenom bivšeg osvajača Kupa, Crvene zvezde.

Crveno-beli su reagovali zvaničnim saopštenjem, oštro osuđujući ovaj čin i istovremeno pozivajući i čelnike KSS da se oglase.

Oni su to učinili, a njihovo današnje saopštenje prenosimo u celini.

''Košarkaški savez Srbije je iznenađen skrnavljenjem trofeja Kupa Radivoja Koraća i oštro osuđuje svaku vrstu vandalizma i nepoštovanje tradicije i imena legendarnog Radivoja Koraća.

KSS nema apsolutno nikakve veze sa tim činom i nećemo dozvoliti da taj sraman gest pojedinaca baci senku na sjajnu organizaciju završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, jednu od najboljih do sada, gde nije bilo ni jednog sukoba navijača i ni jedna baklja nije pala na teren.

Košarkaški savez Srbije nije Ministarstvo unutrašnjih poslova niti je nadležan da vodi istragu, a podržaće svaku inicijativu nadležnih organa u tom smeru.

Činjenica je da su Predrag Danilović i Dejan Tomašević bivši igrači Partizana, ali je takođe činjenica i da je Danilović predsednik KSS, a Tomašević generalni sekretar KSS. Stavljanje predsednika i generalnog sekretara KSS u kontekst pripadnika jednog kluba je apsolutno neprihvatljivo za Košarkaški savez Srbije kao krovne organizacije koja štiti interese svih klubova.

Košarkaški savez Srbije ne smatra svojim porazom to što je ove godine trofej osvojio Partizan, kao što je prethodnih godina trofej bio u rukama Crvene zvezde, Mega Leksa, FMP…

Prelazni pehar namenjen šampionu Srbije neće ostati u vlasništvu bilo kog kluba  i biće uručen klubu koji ga zasluži i osvoji na terenu…'', navodi se u saopštenju.

Iz Partizana su do sada reagovali košarkaši Novica Veličković i Aleksandar Aranitović, dbacijući bilo kakvu povezanost sa ovm događajem, a oko 16 časova se očekuje i zvanično saopštenje njihovog kluba.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 21.02.2018
15:07

Izgleda da se ipak nece saznati cije je delo onaj sraman cin, kao da ne zele da reaguju, bolje da se nisu ni oglasili...kao da zele da sakriju sramotu nevidjenu...Ovi u fazonu mi smo vaza i samo posmatraci, dok ovi drugi zele da prave alibi, a i zele da izjednace delo sa onim upadom citave mase ljudi na teren, a ovde natenane su skrnavili trofej, mnogo nakon zavrsetka finala. Ko im je dozvolio to? Zasto trofej nije cuvan? Osim ova dva, kamermana i ovog sa nozem, ko je sve okolo bio u hali, posto se cuju i drugi glasovi? Neko je sigurno video, neko sigurno zna. Manite te alibi price, za ovo treba da se odgovara pred zakonom. Trofej u vlasnistvu saveza, privremeno samo bude kod nekog drugog, do sledeceg kupa dat na cuvanje, i eto kako ga cuvaju, sramota teska....

avatar
Partibrejker
Wednesday, 21.02.2018
16:04

Po kom zakonu je kaznjivo skidanje plocica.Za dela cija steta je manja od 15000 policija ne pravi izvestaj.Moze samo privatna tuzba.A posto je pehar vlasnistvo saveza vi nema te nista sa tim.A Danilovic nece sigurno da tuzi Partizan.Plocice ce biti vracene i ne dramite vise,vec glancajte pehar super lige da ga spremite za predaju.

avatar
Miloš1976
Wednesday, 21.02.2018
16:06

Još samo da si se tako zalagao i za ono uništavanje pehara u finalu plej ofa pa da ti poverujem da si moralan i ispravan lik.Ovako,si jednostavno licemeran.Vi ste u potpunosti zagadili srpski sport saopštenjima,mržnjom.Pa čoveče ne može nijedna pobeda Partizana da prođe bez vaše reakcije?!U normalnoj zemlji biste bili drastično kažnjeni za takvo ponašanje ali ovde možete da radite šta hoćete.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 21.02.2018
14:41

Au zaista ste, kako se ono sami prozvaste dok je Dule bio tu....