SLS - Lak posao za Partizan, Brajma debitovao i oduševio navijače!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.04.2018.
21:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana pobedom su započeli takmičenje u domaćem šampionatu. Crno-beli bez pomoći kapitena realtivno lako izašli na kraj sa Vojvodinom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Najtrofejniji košarkaški klub u zemlji krenuo je u pohod na 22. titulu prvaka trijumfom koji je večeras ostvario nad ekipom Vojvodine.

Partizan je u poslednjoj utakmici prvog kola Super lige savladao Vojvodinu rezultatom 90:67 (28:10, 21:31, 18:13, 23:13) pred oko 2.000 ljubitelja košarke.

Crno-beli su nastupili bez kapitena Novice Veličkovića koji je utakmicu pratio sa klupe "u civilu", zajedno sa Markom Čakarevićem koji je već duže vreme van trenažnog procesa zbog povrede. Večeras nije nastupio ni Kvami Von.

Domaćin je u prvom kvartalu pokazao kakav je odnos snaga dva tima i praktično je pitanje pobednika rešeno u prvih deset minuta.

Izabranicima Nenada Čanka sve je išlo od ruke pa su tako za deset minuta napravili 18 poena prednosti što im je bilo dovoljno da stignu do pobede iako u nastavku nisu bili na željenom nivou.

U prvoj četvrtini šansu da debituje u crno-belom dresu dobio je Amida Brajma koji je za manje od šest minuta na parketu izveo dva sjajna zakucavanja i na klupu otišao sa 7 postignutih poena, 4 skoka i jednom blokadom.

Novajlija nije ulazio u igru u drugoj deonici, a do kraja utakmice proveo je još sedam minuta na terenu što mu je bilo dovoljno da dodatno poboljša učinak i dokaže da će biti veliko pojačanje za crno-bele.

Amida Brajma
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević

Partizan je u drugoj i trećoj četvrtini odigrao jako slabo. Odnos izgubljenih lopti u prvoj četvrtini i u naredne dve (1:14) dovoljno govori koliko je tim Nenada Čanka izgubio koncentraciju nakon odličnog otvaranja utakmice.

Pošto Vojvodina kvalitativno nije bila u mogućnosti da parira crno-bele nije stigla kazna za opuštanje ali će Čanak sigurno imati šta da zameri svojim igračima pred nastavak takmičenja.

Utakmica je prelomljena u završnici trećeg perioda kada je Partizan uspeo da odbije nalete Novosađana i da zadrži dvocifrenu prednost, tako da je u poslednjoj deonici samo uvećao razliku.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Najdžel Vilijams-Gos koji je ubacio 16 poena i zabeležio 9 asistencija. Pratili su ga Marko Pecarski (11 pts, 12 sk), Amida Brajma (12 pts, 9 sk) i Slobodan Jovanović (11 pts, 2 sk, 2 as).

Na drugoj strani istakli su se Dejan Janjić (20 pts, 5 sk) i Nikola Silađi (13 pts, 9 sk).

Partizan će u drugom kolu Grupe B dočekati FMP, dok će Vojvodina u Novom Sadu igrati protiv Vršca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Friday, 20.04.2018
15:11

Ovaj dečko Brajma, za 13 minuta skoro dabl-dabl, a Đoko Šalić za 6. 30 minuta 2 poena i jedan skok. Brajma još dve blokade. Marko Pecarski, naš klinac i najmlađi igrač došao do prvog seniorskog dabl-dabla, 11 poena, 12 skokova. Gavrilović, kažu dobar čovek, ali baš, baš loš juče u igri. Mislim, kad se vrate Novica i Čakarević, da gubi mesto. Mali Jovanović ima finu ruku, ali je bio nesiguran pri prenosu lopte i pomalo spor. Nadam se da se Von, Novica i Čakar vraćaju za FMP-1. To nam je najznačajniji meč u ligaškom delu i bilo bi veoma važno pobediti. Mada, ni Dinamik se ne sme potceniti. Sve ostalo bi trebalo da bude lak posao. Dopao mi se bek Janjić iz Voše.

avatar
Балша Николић
Friday, 20.04.2018
00:08

''Најтрофејнији кошаркашки клуб у земљи кренуо је у поход на 22. титулу првака''.nКолико титула имају сви остали клубови? Пет? Зна ли неко пошто оно ја не знам?

avatar
Partibrejker
Thursday, 19.04.2018
22:09

Ni Von nije igrao.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 20.04.2018
07:53

Ni Cakarevic:-D Tomica niko normalan ni ne racuna:-D

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 19.04.2018
21:44

Vise minuseva, nego pluseva, ali ajde kakva nam je liga i kolku smo pauzu imali bitno je samo pobedjivati. Jedan od malih problema je i to sto Zvezda igra uvek pre nas i uvek cemo morati da ih jurimo, a vec smo na -30 u odnosu na njih, sto se tice prvog mesta i domacinstva u eventualnom finalu.

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 19.04.2018
21:44

Ajmo momci do duple krune !!!

avatar
NAJVECI IKADA
Thursday, 19.04.2018
23:10