SLS - Borac poslednji polufinalista

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.05.2018.
19:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši čačanskog Borca pridružili su se Zvezdi, Partizanu i FMP Železniku u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije.

aba-liga.com/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Naterao je Dinamik ekipu Borca na dodatni rad u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa domaćeg prvenstva ali nije uspeo da "saplete" Čačane na putu do finala.

Borac je pred punim tribinama hale kraj Morave savladao Dinamik Vip Pay 85:77 (16:20, 32:15, 19:23, 18:19) u odlučujućoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Super lige Srbije.

Ključan za konačan ishod utakmice bio je drugi period koji su igrači domaćeg tima dobili sa 17 poena razlike.

Dinamik je u poslednjem kvartalu uspeo da uhvati priključak i priđe na šest poena zaostatka (76:70) ali je Borac sa linije penala vezao tri poena i tako praktično prelomio meč.

Marko Marinović je poneo najveći teret u odlučujućoj utakmici i sa 22 poena bio najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu. Nikola Pešaković postigao je 17, Miloš Dimić 13 poena.

U poraženom sastavu još jedna odlična partija Andreje Stevanovića (23 pts, 4 sk), ali je uz Kragujevčanina još samo Aleksandar Todorović bio dvocifren (10 pts).

Borac je plasmanom u polufinale plej-ofa obezbedio i plasman u drugu ABA ligu za narednu sezonu, dok Dinamiku ostaje da kroz razigravanje sa Vršcem i Zlatiborom pokuša da osigura mesto u drugom rangu regionalnog šampionata.

Čačani će u polufinalu plej-ofa igrati protiv FMP Železnika koji će u prvom meču (29. maj) imati prednost domaćeg terena. Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice. Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda mt:s i Partizan NIS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke