Slovenci pronašli zamenu za košarkaša Reala

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.12.2019.
18:59
Izvor: Sportske.net

Veliko pojačanje za aktuelnog prvaka Evrope.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Kako stoje stvari, Slovenci su pronašli novog Amerikanca za svoju reprezentaciju.

Sa Entonijem Rendolfom iz Reala su se popeli na krov Evrope, imao je krilni centar veliku ulogu u selekciji Igora Kokoškova koja je osvojila Eurobasket pre dve i po godine.

Ipak, izgleda da se neće vraćati u reprezentaciju Slovenije, pa su iz tamošnjeg saveza krenuli u potragu za novim rešenjem.

Prema informacijama koje prenosi "Sportando", izgleda da su ga i pronašli, u pitanju je bivši košarkaš ljubljanske Olimpije Džordan Morgan.

Ovaj 203cm visoki krilni centar je profesionalnu karijeru počeo u Romi, igrao je potom za Nant, Paris-Levaloa i grčki Kimis, jedan period svoje karijere proveo je i u razvojnoj ligi u SAD.

Od prošle godine je u Turskoj, igrao je za Banvit minule sezone, od letos je u redovima Pinar Karšijake.

Prosečno u redovima tima iz Izmira ove sezone beleži 13,15 poena, uz 7,62 skokova po meču.

On bi uskoro trebalo da dobije pasoš Slovenije, pa se očekuje da će zaigrati za košarkašku reprezentaciju te zemlje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre narednog leta.

Podsetimo, Slovenija će u Kaunasu pokušati da se izbori za mesto na turniru u Tokiju, aktuelni prvaci Evrope su smešteni u grupu B sa Poljskom i Angolom, u grupi A su Litvanija, Južna Koreja i Venecuela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke