"Slepi miševi" preslišali lidera

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.02.2018.
22:44
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje u Valensiji.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Moskovski CSKA je poražen od ekipe koju je pre tri meseca kod kuće razbio sa skoro 30 razllike.

Desetkovani "Armejci" su doživeli prvi neuspeh u 2018. godine na gostovanju u Valensiji, 'slepi miševi' su ih savladali sa 103:99.

Ključan period igre bila je druga četvrtina koju je španski šampion dobio sa 28:19, uspeo da se odlepi i da primora rivala da ga juri, domaći su imali 14 poena prednosti na osm minuta pre kraja, ali Itudisov tim uspeva da otopi veliki minus i da poravna rezultat (93:93) na nešto više od minut pre kraja.

Poslednji minut je trajao kao večnost, a ključan trenutak bila je trojka Abaldea za 98:95 dvadeset sekundi pre kraja.

Valensiju je do iznenađujuće pobede vodio "sekstet" Erik Grin (19 pts), Bojan Dubljević (18), Alberto Abalde (17),  Vil Tomas (14), Rafa Martinez (13), Tibor Plajs (11).

Nando De Kolo je ubacio 30 poena u dvorani u kojoj je počeo svoju ino karijeru, Vil Klajburn je brojao do 27, Kori Higins do 16, baš se osetilo odsustvo Hajnsa i Hantera, narčito u odbrani, a Moskovljanima je odmoglo i isključenje trenera Itudisa.



Utakmica u Malagi koja je počela kasnije, a završila se dosta ranije, u kojoj su snage odmerili Unikaha i fenjeraš Efes, završena je rutinskom pobedom Andalužana - 81:68.

U odsustvu povređenog Nemanje Nedovića, lidersku ulogu u timu Đoana Plaze je preuzeo Vačinski i ubacio 20 poena, a najefikasniji posle njega bio je Dragan Milosavljević. Gagi je postigao 12 poena, uz to imao po pet skokova i asisetncija za nešto više od 27 minuta provedenih na parketu. Veoma raspoložen za igru u pobedničkom sastavu bio je i Džejms Ogastin, ostvario je dabl-dabl učinak (10 pts, 12 sk).

U Efesu su najbolji bili MekKalum sa 15 i Zoran Dragić sa 12 poena. Vladimir Štimac je bio u minus fazi, samo dva poena i dva skoka za nešto manje od 11 minuta u igri.

 
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke