SL - Zvezda sa pola gasa do osme u nizu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.05.2017.
20:28
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije upisao je osmu uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu, pošto je u okviru 8. kola Mozzart Superlige sa pola gasa rešio duel sa Spartakom u svoju korist.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s nastavili su pobedonosni niz u domaćem šampionatu trijumfom nad ekipom Spartaka iz Subotice u okviru 8. kola Mozzart Superlige.

Ekipa Dejana Radonjića je sa pola gasa stigla do osme pobede u nizu, a konačan ishod duela aktuelnog šampiona i subotičkog Spartaka bio je 89:60 (28:16, 18:17, 19:20, 24:17) za domaći tim.

Pitanje pobednika praktično je rešeno posle deset minuta igre ali je Zvezda do poluvremena pumpala razliku kako bi u nastavak utakmice ušla opuštenije.

Nakon dvadeset minuta igre domaći su imali 23 poena prednosti pa je Dejan Radonjić do kraja utakmice nastavio da ravnomerno raspoređuje minutažu.

Amerikanac Nejt Volters predvodio je grupu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom u Zvezdinom timu. Nejt je postigao 15 poena i ostvario 3 skoka, a pratili su ga Ognjen Dobrić (12 pts, 8 sk, 5 as), Čarls Dženkins (11 pts, 2 sk) i Milko Bjelica (11 pts).

U timu Spartaka trojica igrača su stigla do dvocifrenog poenterskog učinka. Ivan Jelenić je bio najefikasniji sa 14 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Stefan Matić je ubacio 11 poena, a Igor Kesar 10.

Zvezda ostaje na čelu tabele sa maksimalnim učinkom i u narednom kolu gostuje Partizanu, a Spartak će drugu pobedu u ligi tražiti na svom terenu protiv ekipe Dinamika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke