SL - Metalac pobedom zatvorio prvo kolo

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.03.2015.
21:59
Izvor: Sportske.net

Baš kao što su tokom ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu većinu utakmica dobili nakon dramatične završnice košarkaši Metalca stigli su i do prve pobede na startu domaće Superlige.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Poslednja utakmica prvog kola Košarkaške Superlige Srbije odigrana je u novosadskom "Spensu" gde je domaća Vojvodina Srbijagas ugostila valjevski Metalac.

ABA ligaš je slavio rezultatom 75:81 (15:18, 20:13, 19:25, 21:25) i to na način koji je za Metalac bio karakterističan tokom čitave sezone u regionalnom šampionatu.

Tokom većeg dela susreta na snazi je bila rezultatska klackalica a ove ekipe samo su na momente uspevale da naprave nešto manju razliku koju nisu uspevali da održe duže vreme.

Novosađani su početkom poslednje deonice imali vođstvo sve do završnih pet minuta kada Metalac preokreće i nekako uspeva da do kraja prelomi meč u svoju korist.

Jovan Novak bio je najefikasniji pojedinac u poraženom sastavu sa 18 postignutih poena, dok je Metalac do prve pobede u Superligi vodio raspucani Dušan Kutlešić sa 23 poena i 3 asistencije.

Nakon kompletiranog prvog kola na tabeli Superlige vodi Crvena zvezda Telekom, prate je FMP i Partizan NIS a četvrto mesto zauzima Metalac. Slede Vojvodina Srbijagas, Konstantin, Tamiš i Mega Leks.

U narednom kolu sastaju se:
Beograd: Partizan NIS - Mega Leks
Valjevo: Metalac - Crvena zvezda Telekom
Pančevo: Tamiš - Vojvodina Srbijagas
Niš: Konstantin - FMP

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke