SL - Borac izdržao poluvreme, Zvezda položila desetkom!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.05.2019.
19:27
Izvor: Sportske.net

Besprekoran učinak aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige u grupnoj fazi košarkaške Super lige. Crveno-beli sa deset vezanih pobeda idu u polufinale.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s plasirali su se u polufinale plej-ofa Super lige Srbije sa prvog mesta u Grupi A i bez izgubljene utakmice.

Crveno-beli su u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, bez Milana Tomića na klupi, savladali čačanski Borac rezultatom 86:58 (20:20, 17:17, 21:11, 28:10).

Čačani su najpre kasnili sa dolaskom zbog nevremena i gužvi koje su se stvorile na prilazu Beogradu, ali je utakmica počela na vreme.

Gosti su u prvom poluvremenu uspeli da održe rezultatski egal, a onda je usledilo Zvezdinih dvadeset minuta tokom kojih se protivnik nije pitao ništa.

Četvorica igrača Crvene zvezde mt:s ostvarili su dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji je bio Dušan Ristić sa 16 poena i 9 skokova. Po 14 su ubacili Bili Beron (2 as) i Kej Si Rivers (3 sk, 4 as).

Najefikasniji u redovima čačanskog Borca bili su Nikola Kočović (15 pts, 4 sk, 4 as), a 12 poena ubacio je Uroš Čarapić.

Borac je porazom u "Pioniru" završio sezonu, a Crvena zvezda mt:s nastavlja borbu za trofej duelima sa Megom Bemax u polufinalu.

Prvi meč polufinalne serije koja se igra na dve dobijene utakmice zakazan je za nedelju, 2. jun.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke