Skelin je bivši, Hrvatska opet traži selektora! Ko su kandidati?

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.02.2018.
23:32
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Očekivan epilog posle katastrofalnih izdanja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Posle tri uzastopna poraza, Hrvatska je sinoć ostvarila prvi trijumf u kvalifikacionoj Grupi D, ali se ponovo mučila i na kraju savladala Holanđane samo sa četiri poena razlike (82-78).

Dan posle, hrvatski mediji prenose da je selektor Ivica Skelin praktično završio svoje na klupi njihovog nacionalnog tima i da će Hrvatska u dve odlučujuće utakmice u prvom krugu kvalifikacija na leto ući sa novim selektorom, ali i sa mnogo jačim timom, pojačanim i NBA zvezdama.

Već su počele i spekulacije ko bi mogao da nasledi Skelina, a ''Jutarnji list'' u prvi plan ističe doskorašnjeg trenera Bamberga Andreu Trinkijerija, kao i bivšeg stratega Efesa Velimira Perasovića.

I jedan i drugi su trenutno slobodni, što uvećava njihove izglede da sednu na klupu Hrvatske, a kao dodatne opcije pominju se Neven Spahija, Dražen Anzulović, Jasmin Repeša i Ante Nazor.

Ko god da preuzme tu funkciju, imaće veoma težak posao da u nastavku kvalifikacija odvede Hrvatsku na Svetsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Wednesday, 28.02.2018
16:36

Kako situacija stoji, Hrvatska ima velike šanse da ne ode u drugi krug kvalifikacija, ako ne budu igrali neki od najboljih košarkaša koje ima. A i ako ostvari prolaz dalje, imaće male šanse da se domogne svetskog prvenstva.