Sjajnom Jokiću "nacrtali obrvu", Crnogorac viši od Lovćena, junak večeri dao 60 i izgubio!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 18.11.2018.
09:49
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić odličan u ofanzivi, ali bespomoćan protiv "Obrve". Nikola Vučević je heroj Orlanda, a ono što se desilo u Severnoj Karolini će se prepričavatati. Dončić slomio i oslabljenog šampiona, Bogdan i Bjelica će možda dobiti novog trenera, Bobi i Teo

Beta/AP Photo/Chuck Burton
Beta/AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Nikola Jokić je bio blizu tripl-dabla, 25 poena, 10 skokova, 8 asistencija, rekli bismo igra na njegovom nivou, ali Nagetsi posle sjajnog starta, klize na tabeli, Pali su u Nju Orleansu, primili 125 poena, Entoni Dejvis je čitavo veče vežbao slobodna bacanja, promašio samo jednom, pogodio čak 20. "Obrva" je meč završio sa 40 poena, po 8 skokova i asistencija, Mirotić je dodao 20, uz 10 skokova, domaćin je preuzeo vođstvo u trećoj četvrtini i nije se puno osvrtao, par puta Denver je stigao do -7 i to je bilo sve.

"Teško je zaustaviti Dejvisa, bili smo loši večeras", rekao je Jokić koji će sa Dejvisom voditi bitku oko kralja asistencija kada su u pitanju centri. Naime, Dejvis je izjednačio lični rekord sa 8 asistencija, ali je ovo njegova sedma utakmica u sezoni u kojoj je imao makar šest dodavanja.

Sakramento nije imao šansu u Hjustonu, posle dobrog starta, sada su pali na 50%, Bjelica tek par poena, počeo je i odigrao samo 13 minuta. Bogdanović bolji, 14 poena, 5 asistencija, priča se da će Kingsi ostati bez trenera, Dejv Džorger bi mogao da popije otkaz je ne pruža veću šansu Marvinu Bagliju Trećem, drugom piku drafta. Momak sa Djuka je više igrao noćas, ubacio je 16 poena, imao 8 skokova, uz odličan šut, ali Divac misli da kouč mora više da ga forsira. Inače, kod Hjustona, Harden 34 poena, Kapela 23, ali i 16 skokova i 5 blokada rasturio je centre Kingsa, Roketsi ponovo lete, četvrta pobeda u nizu, košmarni start je zaboravljen. Prvi put su ove sezone iznad 50%.



Klipersi su odneli pobedu iz Bruklina, Marjanović je sa klupe gledao drugara Tobijasa Harisa koji je sa 27 poena vodio goste do desete pobede u sezoni. Klipersi su na 10-5, igraju odlično, razlog više da Dok Rivers ne menja ništa, pa su Bobi i Teo samo posmatrači. Bobijev konkurent Montrezi Harel igra odlično, 10 od 16 poena ubacio je u poslednjoj četvrtini i prelonio za četvrtu pobedu Klipsa u seriji.

Teško je opisati kako igra Nikola Vučević. Noćas je preslišao i Lebronove Lejkerse, Crnogorac je ubacio 36 poena, imao 13 skokova, u poslednjoj četvrtini je sipao, osam poena u nizu, jednostavno, Lejkersi nisu imali rešenje u reketu za fantastičnog Crnogorca koji ove sezone u proseku daje 15 poena, ima 10 skokova, više od 3 asistencije i šut oko 50%.

Lebron je ubacio 22 poena, Lejkersi su igrali loše u nastavku, prekinuli niz od četiri pobede.

Indijana je u još jednom meču na mali broj poena dobila Atlantu, sveli su Houkse na 33 koša u nastavku, Oladipo je počeo rovit, videlo se u prvih pet minuta da ne može, Bojan Bogdanović je preuzeo odgovornost, 22 poena. ruki Holidej je ubacio 12 u trenucima kada se rezultat lomio.

Produžetak u Severnoj Karolini, Embid je ubacio 33 poena, imao 11 skokova, Redik i Simons sa po 23 nadoknadili slabije šutersko veče Batlera (ponovo sjajan kada je najvažnije) Siksersi su isčupali pobedu na teškom gostovanju. Kod Hornetsa, Kemba Voker, nije greška, 60 poena, situacija za nevericu, naravno rekord karijere, ali je izgubio meč.

Kako rekosmo, Batler je odigrao odlično kada je najpotrebnije, pogodio za pobedu, poslednjih 20 sekundi je napravio blokadu na Vokeru, spasao da lopta ne izađe iz terena i sam sebi stvorio šansu da završi posao. Kemba misli da je fauliran, pobeda ide u Fili.

Gorka pilula za Boston posle pobede protiv Toronta, kao da ih je to ispumpalo, pa je Juta spustila "Kelte" na 86 poena, u napadu je Donovan Mičel sa 28 koševa, po običaju odradio najveći deo stvari, Rubio je dodao 20, ponovo je Juta uvukla Boston u svoj tip meča, Seltiksima "Džezeri" ne leže, oba puta su ih dobili ove sezone.

Kajri je ubacio 20 poena, Tejtum upola manje, niko drugi od igrača domaćih nije bio dvocifren.

Toronto je lako dobio slabi Čikago, sve je bilo gotovo posle tri četvrtine, a i ranije, jednostavno Bulsi nisu imali šansu, pogotovo jer nije bilo ni Zaka Lavina. Ni Toronto nije računao na Kavija Leonarda, ali oni imaju jednu od najdužih klupa lige, VanFlit je ušao u petorku, ubacio 18 poena, Ibaka dodao 16, Čikago je šutirao manje od 35% i napravili su 22 greške...

Bez Karija i Drajmonda Grina Voriorsi su pali u Teksasu. Luka Dončić je ubacio 24 poena, Barns 23, Slovenac je pogodio ključne šuteve, onda i bacanja i prelomio meč. Obvajvestio je Amerikance da je isto radio u Realu, rešavao kad je najteže, i da, iako je ovo mnogo jača liga namerava da učini isto. Durant je ubacio 32 poena, Tompson 22, ali su i jedan i drugi promašivali u poslednjem minutu...

Oklahoma je slavila u Arizoni, Pol Džordž ubacio 32 poena, imao 11 skokova, Adams dodao 26 poena, nema Vestbruka, ima pobeda. Naime, ovo je deseti trijumf Tandera u jedanaest mečeva, na 5-1 su od kada se Ras povredio. On je sa timom, trenira i sledeće nedelje će biti na parketu.

Rezultati:

Feniks - Oklahoma 110:110
Dalas - Golden Stejt 112:109
Hjuston - Sakramento 132:112
Čikago - Toronto 83:122
Boston - Juta 86:96
Šarlot - Filadelfija 119:122 pr.
Orlando - Los Anđeles 130:117
Indijana - Atlanta 97:89
Nju Orleans - Denver 125:115
Bruklin - LA Klipers 119:127

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Sunday, 18.11.2018
18:37

Eto dokaza kakav je Vestbruk igrac. Samo statistika, ne misli na tim i igra samo za sebe, cak i po cenu prolaza.

avatar
Coole
Sunday, 18.11.2018
11:07

Vucevic najbolji igrac sa nasih prostora trenutno zajedno sa jokicem