Sjajni Nurkić, zarđali "Bradonja", Embid držao čas u Bostonu!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 19.01.2018.
09:04
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana četiri meča, Harden opet na parketu, veče obeležila sjajna partija Bosanca i slatka osveta Filadelfije za poraz u Londonu.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Posle pobede u svlačionici Kavsa tišina, niko nije bio zadovoljan. Savladali su jedan od najgorih timova lige Orlando, presudio je Ajseja Tomas bacanjima u finišu, prethodno je Klivlend prokockao 23 poena prednosti. U poslednjem napadu Orlando je imao dva puta šansu da pobedi, publika je odahnula, ali jasno, mnogo toga ne štima u novoj godini u ekipi iz Ohaja. Tomas je ubacio 21 poen, Lebron 16, promašio je šest bacanja, napravio isto toliko grešaka, nije stigao do granice od 30 000 poena. Nedostaje mu još 25, kada to učini postaće sedmi igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom. Sledeći rival je Oklahoma.

Džejms Harden se vratio, Hjuston je dobio Minesotu, "Bradonja" je zarđao, ubacio je 10 poena uz loš šut, imao 7 asistencija, ali su Klint Kapela i Kris Pol od startera dali značajan doprinos. Šesti čovek Erik Gordon sasuo je rafal od 30 poena, to je i presudilo "Vukovima" kod kojih je naš Bjelica ubacio 5 poena. Kris Pol je inače stigao do 1958 ukradenih lopti u karijeri i na 13. mestu večne liste preskočio Dereka Harpera.

Fantastična partija Jusufa Nurkića je presudila Indijani. Bosanac je ubacio 19 poena, imao 17 skokova, 2 blokade, Portland lagano nalazi formu u "Moda Centru" gde su prethodnih godina bili gotovo nepobedivi. Pre šest nedelja mnogi su se pitali šta je sa "tvrđavom" u Oregonu, gubili su šest puta u nizu, ali od kraja decembra to su ponovo oni stari Blejzersi.

Kod Indijane Oladipo i Kolison po 23 poena, nedostajao je povređeni Majls Tarner, što se itekako osetilo u reketu.

Iznenađenje večeri priredila je Filadelfija, da mogu svakog da pobede pokazali su u Bostonu. Srušili su lidera Istoka spustivši ih na svega 80 poena. Embid je dominirao sa 26 poena, 16 skokova, Šarić ubacio 16, igraju u velikoj formi, ovo je šesta pobeda u sedam mečeva. Naterali su rivala da napravi 19 grešaka, pa su izbegli usput i "metlu" ove sezone protiv Seltiksa.

Kod Bostona nije bilo Irvinga, ali to ne umanjuje trijumf Siksersa, ovo je bila slatka osveta za London, kada je Boston izbrisao ogromnu prednost Filadelfije i dobio meč.

Rezultati:

Portland - Indijana 100:86
Hjuston - Minesota 116:98
Klivlend - Orlando 104:103
Boston - Filadelfija 80:89

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke